r
Nosalty Logó

Eckler torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csibedina
Eckler torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az égetett tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis habhoz

A tetejéhez

728
Kalória
8.8g
Fehérje
49.5g
Szénhidrátok
55.4g
Zsír
109g
Víz
205.9g
Koleszterin
1.3g
Rost
32.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az égetett tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis habhoz

A tetejéhez

Összesen 728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az égetett tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis habhoz

A tetejéhez

Összesen 5824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Az égetett tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis habhoz

A tetejéhez

Összesen 255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    442.8 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3832.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1414 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.7 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    872.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3815 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3713 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 5824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

Az égetett tésztához

  1. A vizet, a margarint, a sót és a kiskanál cukrot felrakjuk főni, és mikor a margarin teljesen elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és teljesen homogénre keverjük. Félrehúzzuk hűlni, majd miután már csak langyosnak mondható, hozzádolgozzuk egyesével a tojásokat.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, egy 26 cm átmérőjű tortaformát körberajzolunk rá.
  3. Az égetett tésztát nyomózsákba töltjük, és kitöltjük vele a sütőpapírra rajzolt kört (ez lesz a tortánk alapja).
  4. Előmelegített sütőben 250°C-on 12-15 percig sütjük, ne lepődjünk meg, ha a tészta a sütés végére többszörös méreteket ölt majd. A sütési idő leteltével a sütőt kikapcsoljuk, de az ajtaját még kb. fél óráig nem nyitjuk ki.
  5. A maradék égetett tésztából készíthetünk díszeket a tortára (pl. fánkocskákat, mint a fotón).
  6. Felverjük a habtejszínt (összesen 1 litert, aztán ebből fogunk adagolni a különböző rétegekhez).
  7. A vaníliás krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, esszenciával vagy vaníliás cukorral, és fokozatosan hozzáadva a tejet felforraljuk, 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. Majd gyakori kevergetés mellett kissé lehűtjük, és hozzáadjuk a felvert habtejszín 1/3 részét.
  8. A csokis habhoz gőzfürdő felett felolvasztjuk az apró kockákra tört étcsokit, és elkeverjük az 1/3 l felvert tejszínnel.
  9. Ha eltelt a sütő kikapcsolása óta legalább fél óra, akkor kivesszük a tésztát, és a 26 cm-es tortaforma alját a közepére helyezve, körbevágjuk azt, ez lesz a tortánk alapja, a maradékkal pedig a torta oldalát díszíthetjük.
  10. A torta alapra rákenjük a vaníliás krémet, erre rétegezzük egyenletesen a csokis habot, majd erre kerül a felvert tejszín utolsó 1/3-a.
  11. Tetszés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, maradék égetett tésztával, olvasztott csokoládéval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

A torta édesanyám születésnapjára készült. Ő egy igazi Eckler fánk rajongó, ezért gondoltam egyet, és tortásítottam a kedvencét.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!