r
Nosalty Logó

Dobostorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Dobostorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7973 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    407.2 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    4631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4908.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2460 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    970.9 g
  • Cukor
    768 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3592 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    833 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    3142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3529 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4724 micro
Összesen 7973 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. 10 tojás sárgáját kikeverjük a 32 dkg cukorral.(kb 10-15 percig)
  3. A 10 tojás keményre vert habját lazán belevegyítjük.
  4. Végül a lisztet is belekeverjük.
  5. 3 lapot sütünk belőle, sütőpapírral bélelt gáztepsiben. (tepsi mérete: 38x31 cm )
  6. A lapokat kihűlés után hosszában három felé vágjuk.
  7. Krém készítése:
  8. Habüstben 10 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral hidegen simára keverünk.
  9. Majd forrásban lévő vízgőz fölé állítva, állandóan kevergetjük, míg felmelegszik.
  10. Ekkor hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és besűrűsödésig tovább keverjük.
  11. A besűrűsödött masszát átöntjük egy másik tálba és kihűlésig keverjük.
  12. A habosra kevert vajba apró részletekben beledolgozzuk a csokoládékrémet és végül jól kikeverjük.
  13. Máz készítése:
  14. Palacsintasütőben 15 dkg porcukrot 1 tk ecettel állandó keverés mellett világosbarnára pirítunk.
  15. A tetejére szánt lapra ráöntjük, vajas késsel elsimítjuk és még dermedés előtt, szintén vajas késsel, felvagdossuk.
  16. Összeállítás:
  17. A lapokat megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük mind a nyolcat és a legvégén rátesszük a cukormázas szeleteket, majd az oldalait is bevonjuk a krémmel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 86326
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 04.

Ajánló

A tortát érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni és a hűtőben tárolni, hogy az ízek jól összeérjenek. Viszont a tetejét csak azon a napon készítsük el amikor tálalni akarjuk, mert a cukor különben elveszíti fényét és benedvesedik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Öcsém kerek évfordulós bulijára készült ez a dobostorta, ami a vendégek nagy részénél felébresztette a gyermekkor iránti nosztalgiát. Mindenkinek nagyon ízlett. A társaságban lévő kamaszok nem tudták kivárni az ünnepélyes átadást, hanem egyszerűen megdézsmálták.  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...