r
Nosalty Logó

Dobos-torta SüniSütitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Dobos-torta SüniSütitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 5421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    326.7 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2533.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cukor
    478 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3002 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1778 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2463 micro
Összesen 5421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Karamell

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit 6 részre választjuk, mert 6 lapot fogunk készíteni. Egyszerre két adagot bekeverve. Fontos, hogy ne keverjük be egyszerre a tésztát, mert a sütések ideje alatt annyira összeesne, hogy nagyon vékony lapokat kapnánk végeredményül, ami törik és száraz.
  2. Én egy 40*40-es tepsi hátoldalát használtam a sütéshez, amire sütőpapírt helyeztem, és két 20 cm átmérőjű kört rajzoltam rá. A ceruzás rész került alulra, hogy ne érintkezhessen a tésztával. A sütőt közben előmelegítjük.
  3. A tojásokat sárgájára és fehérjére választjuk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ekkor adjuk hozzá az olvasztott margarint, azzal habosítjuk, végül a lisztet kanalanként adagoljuk hozzá.
  4. A tojásfehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük.
  5. Óvatosan összeforgatjuk a fehérjét a sárgájás masszával. Ezt tésztát öntjük a sütőpapírra, és próbáljuk kör alakban elegyengetni egyenletesen egy spatula segítségével. Így mehet a sütőbe 180 fokra, míg aranybarna nem lesz, ez tényleg csak pár perc.
  6. A legszebbet félretesszük a karamellhez.

Krém

  1. A tojásokat hőálló tálba ütjük fel, hozzáadjuk a porcukrot, és vízgőz fölött addig melegítjük folyamatos kevergés, habosítás mellett, míg olyan forró nem lesz, hogy nem tudjuk már beledugni az ujjunkat, mert megégeti.
  2. Eztán levéve a gőzről addig keverjük még folyamatosan, míg ki nem hűl legalább szobahőmérsékletűre.
  3. A margarint robotgéppel alaposan kikeverjük 5-10 perc alatt.
  4. A kókuszolajat és az étcsokit alacsony lángon felolvasztjuk. Ezt hozzáadjuk a habos margarinhoz, majd a főzött tojáshabhoz.
  5. 5 lapot betöltünk a krémmel, bevonjuk az oldalát és a tetejét is vele, de hagyunk belőle a díszítéshez is.

Karamell

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és közepes lángon borostyán színűre karamellizáljuk.
  2. Mikor késznek ítéljük, a félretett piskótalap tetejére öntjük, és amilyen gyorsan csak tudjuk, egy spatulával elsimítjuk rajta, lehetőleg egyenletesen, de vigyázva, nehogy égési sérüléseket szenvedjünk közben!
  3. Míg nem hűlt ki a karamell, addig egy margarinba mártott éles késsel 8 szeletre vágjuk.
  4. A krémmel bevont lapok tetejére 8 krémkupacot nyomunk egy csillagcső segítségével, ezekre ültetjük a karamell lapokat. A maradék krémmel a lapok szélét és a tortát körben még megdíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5355
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 30.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Férjemnek nemrégiben volt a születésnapja, és már régóta rágta a fülemet egy dobos-tortáért, hát most beadtam a derekamat, és belevágtam az elkészítésébe.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Karamell

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...