r
Nosalty Logó

Dobos-torta Andie módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dobos-torta Andie módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához (4 db)

A krémhez

A mázhoz

Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához (4 db)

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához (4 db)

A krémhez

A mázhoz

Összesen 319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    263.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3453 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1577 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696.6 g
  • Cukor
    538 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    506 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2977 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    1760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2849 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2965 micro
Összesen 5442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A piskótához (4 db)

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A piskótához (4 db)

  1. Először elkészítjük a piskótatésztát: 3 tojásfehérjét habbá verünk, hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, a 3 ek porcukrot, és a 3 ek réteslisztet, valamint egy pici szódabikarbónát. Tortaformában 10-12 perc alatt készre sütjük. Ugyanezt még 3-szor megcsináljuk. Így 4 db piskóta tésztát kapunk.
  2. Amíg hűlnek a piskóták, elkészítjük a krémet: amargarint habosra keverjük a porcukorral. A tejet felmelegítjük, és elkeverjük a kakaóval. A kakaós tejet hozzákeverjük a margarinhoz. A krémet hűtőbe tesszük.
  3. Összeállítjuk a tortát. 1 lapot félreteszünk. A piskótalapok közé kenjük a krémet. A legfelső lapot is bekenjük.
  4. Elkészítjük a mázat: acukrot gázon karamellizáljuk, majd a félretett piskótalapra öntjük. Azonnal felszeleteljük, hisz a cukor gyorsan megköt.
  5. A torta tetejére a torta krémjéből rózsákat nyomunk, és ráhelyezzük a karamellizált cukros tortaszeleteket.
  6. Tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6912
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám szülinapjára készítettem el legelőször ezt a dobos tortát. Ez az életem első dobos tortája. Nagy sikert aratott! :) Nagyon finom!

Hozzávalók

A piskótához (4 db)

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...