Disznótoros "brassói" Mártitól
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
75g májas hurka245 kcal
-
75g véres hurka284 kcal
-
250g kifliburgonya144 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g pecsenyezsír68 kcal
Összesen
768
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
150g májas hurka489 kcal
-
150g véres hurka569 kcal
-
500g kifliburgonya289 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g pecsenyezsír135 kcal
Összesen
1536
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
14.8g májas hurka48 kcal
-
14.8g véres hurka56 kcal
-
49.3g kifliburgonya28 kcal
-
19.7g póréhagyma5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g pecsenyezsír13 kcal
Összesen
150
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 55.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1702 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 1175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 259.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6268 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 6231 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 442 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 853 micro
Összesen
768
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 110.1 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 431 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3404 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 623 mg
-
Nátrium 2350 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 519.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12535 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 12462 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 884 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1706 micro
Összesen
1536
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1235 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 1228 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg kifliburgonya
-
só ízlés szerint
-
1 ek pecsenyezsír
Elkészítés
- A meghámozott burgonyát közepes, a póréhagymát hajszálvékony karikákra vágjuk. A burgonyát sós vízben megfőzzük.
- Egy diónyi hurkazsírral kikenünk egy kis méretű tepsit. A zsír másik felet óvatosan összekeverjük a leszűrt krumplival, és ennek felével kibéleljük a tepsi alját. Rászórjuk a póréhagymát, majd befedjük a karikára vágott hurkákkal. A tetejére kerül a burgonya másik fele. Sózzuk-borsozzuk, és zsemleszínűre megsütjük.
- Savanyúsággal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1187
- Feltöltés dátuma: 2016. december 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Maradék sült hurkából készítettem, sütőben átsütöttem. Ha van maradék sült kolbász, azt is tehetünk bele.