r
Nosalty Logó

Disznótoros "brassói" Mártitól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Marti48
Disznótoros "brassói" Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 768 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    1175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    853 micro
Összesen 768 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3404 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    2350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12535 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1706 micro
Összesen 1536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát közepes, a póréhagymát hajszálvékony karikákra vágjuk. A burgonyát sós vízben megfőzzük.
  2. Egy diónyi hurkazsírral kikenünk egy kis méretű tepsit. A zsír másik felet óvatosan összekeverjük a leszűrt krumplival, és ennek felével kibéleljük a tepsi alját. Rászórjuk a póréhagymát, majd befedjük a karikára vágott hurkákkal. A tetejére kerül a burgonya másik fele. Sózzuk-borsozzuk, és zsemleszínűre megsütjük.
  3. Savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1181
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Disznótoros "brassói" Mártitól
Marti48 317 recept

Maradék sült hurkából készítettem, sütőben átsütöttem. Ha van maradék sült kolbász, azt is tehetünk bele. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...