Diós rétes ahogy iceflower készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
1152
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 36% Zsír
Összesen
4602
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 78.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 732.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.5 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
1152
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.1 g
Zsír
-
Összesen 314.1 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 191 g
-
Koleszterin 303 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2931.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 572 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 639 mg
-
Foszfor 1494 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 398 g
-
Cukor 235 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 471 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 310 mg
-
Retinol - A vitamin: 460 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
4602
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 7% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 5.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
438
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A töltelékhez a diót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel.
- A réteslapokat szétterítjük, és kettesével használjuk fel egy-egy tekercshez, így végül 4 tekercs rétest kapunk. Az első réteslapot kiterítjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd ráborítjuk a második lapot. A diótöltelék 1/4-ed részét elosztva, hogy mindenhová jusson, elkenjük a réteslapon, majd feltekerjük.Vajjal kikent gáztepsire tesszük.
- Ugyanígy elkészítjük a másik 3 tekercset is, majd amikor már a tepsin egymás mellett sorakoznak, elkeverjük a tojást, és megkenjük vele a rétesek tetejét.
- Előmelegített sütőben megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 166
- Össznézettség: 63479
- Feltöltés dátuma: 2012. június 20.
Ajánló
A tölteléket mákból is elkészíthetjük, ugyanezekkel a hozzávalókkal. Gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk. A diósat pl. darabokra vágott almával, vagy a mákosat magozott meggyel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
"Azt fütyüli a rigó, Megérett már a dió, Le kell verni mind a fáról, Öregapó diót zsákol, Hív anyóka, jó ebéd lesz, Gőzölög a diós rétes." Mindig eszembe jut ez a versike, amit a kisfiam pár éve az óvodában tanult, amikor diós rétest készítek. A túrós, az almás, a mákos és a meggyes-grízes rétes mellett ez a diós változat is benne van a családi top5 kedvencbe - ha rétesről van szó. Elkészítése gyors és egyszerű, tölteléke pedig csupadió, és így a legfinomabb! :)