r
Nosalty Logó

Diós rétes ahogy iceflower készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós rétes ahogy iceflower készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 1152 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 4602 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 1152 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    314.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    191 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2931.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    639 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 4602 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 438 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A töltelékhez a diót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel.
  2. A réteslapokat szétterítjük, és kettesével használjuk fel egy-egy tekercshez, így végül 4 tekercs rétest kapunk. Az első réteslapot kiterítjük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd ráborítjuk a második lapot. A diótöltelék 1/4-ed részét elosztva, hogy mindenhová jusson, elkenjük a réteslapon, majd feltekerjük.Vajjal kikent gáztepsire tesszük.
  3. Ugyanígy elkészítjük a másik 3 tekercset is, majd amikor már a tepsin egymás mellett sorakoznak, elkeverjük a tojást, és megkenjük vele a rétesek tetejét.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 62952
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 20.

Ajánló

A tölteléket mákból is elkészíthetjük, ugyanezekkel a hozzávalókkal. Gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk. A diósat pl. darabokra vágott almával, vagy a mákosat magozott meggyel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Azt fütyüli a rigó,  Megérett már a dió,  Le kell verni mind a fáról,  Öregapó diót zsákol,  Hív anyóka, jó ebéd lesz,  Gőzölög a diós rétes." Mindig eszembe jut ez a versike, amit a kisfiam pár éve az óvodában tanult, amikor diós rétest készítek. A túrós, az almás, a mákos és a meggyes-grízes rétes mellett ez a diós változat is benne van a családi top5 kedvencbe - ha rétesről van szó. Elkészítése gyors és egyszerű, tölteléke pedig csupadió, és így a legfinomabb! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...