r
Nosalty Logó

Diós párnák

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Diós párnák
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

645
Kalória
12.9g
Fehérje
69.5g
Szénhidrátok
37g
Zsír
36.7g
Víz
96.7g
Koleszterin
3.6g
Rost
27.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 3870 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2815.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1319 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.8 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    220 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    762 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 3870 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 404 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A töltelékhez: A diót egy zacskóba tesszük, és a sodrófa segítségével apróra zúzzuk. A diót elvegyítjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, és jól összedolgozzuk.
  2. A tésztához: A tojást elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel, tovább keverjük, míg a cukor felolvad, majd hozzádolgozzuk a vajat. Hozzáadjuk a szódabikarbónával, csipet sóval elvegyített lisztet, és gyorsan sima tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, egyenként kb. 15x25 cm nagyságú négyszöggé nyújtjuk, mindegyiket megkenjük a töltelék egyharmadával, feltekerjük, és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.
  4. A darabkákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük a felvert tojással, egy fogvájóval megszurkáljuk.
  5. A 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  6. A kihűlt aprósüteményt porcukorral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom aprósütemény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!