r
Nosalty Logó

Diós párnák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Diós párnák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 3870 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Összesen 404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2815.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1319 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.8 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    220 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    762 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 3870 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A töltelékhez: A diót egy zacskóba tesszük, és a sodrófa segítségével apróra zúzzuk. A diót elvegyítjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, és jól összedolgozzuk.
  2. A tésztához: A tojást elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel, tovább keverjük, míg a cukor felolvad, majd hozzádolgozzuk a vajat. Hozzáadjuk a szódabikarbónával, csipet sóval elvegyített lisztet, és gyorsan sima tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, egyenként kb. 15x25 cm nagyságú négyszöggé nyújtjuk, mindegyiket megkenjük a töltelék egyharmadával, feltekerjük, és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.
  4. A darabkákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük a felvert tojással, egy fogvájóval megszurkáljuk.
  5. A 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  6. A kihűlt aprósüteményt porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3433
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom aprósütemény.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Azon kívül:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...