r
Nosalty Logó

Diós-mazsolás kosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Diós-mazsolás kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A diós vajkrémhez

Összesen 1382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A diós vajkrémhez

Összesen 5532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A diós vajkrémhez

Összesen 502 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    730 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    403.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    353 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2919 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 5532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 502 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós vajkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukor, a sütőport és egy csipet sót összeszitálunk.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott margarint, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, és addig gyúrjuk a tésztát, amíg össze nem áll.
  3. Fóliába csomagoljuk a tésztát, majd egy órára a fagyasztóba tesszük.
  4. A tésztát nagy lyukú reszelőn a kimargarinozott/kilisztezett formákba reszeljük, és alaposan belenyomkodjuk, majd villával megszurkáljuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

A diós vajkrémhez

  1. A mazsolát rumba áztatjuk, és hagyjuk állni fél órát.
  2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a darált diót, majd hozzáadjuk a beáztatott mazsolát.
  3. A diós krémmel megtöltjük a kész kosárkákat, és egy-egy szem dióval díszítjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2909
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-mazsolás kosárkák
Vénusz 81 recept

Ízletes diós kosárkák, rumba áztatott mazsolával ízesítve a Vénusz konyhájából. www.venusz.hu

Hozzávalók

A tésztához

A diós vajkrémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...