Diós-mazsolás kosárkák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 38% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
0g só0 kcal
A diós vajkrémhez
Összesen
1382
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 38% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
0g só0 kcal
A diós vajkrémhez
Összesen
5532
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 100.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 533.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.7 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 777 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 730 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 569 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
1382
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 58.6 g
Zsír
-
Összesen 403.7 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 159 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 163 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2134.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 360 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 345 mg
-
Foszfor 1102 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 434.8 g
-
Cukor 211 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 170.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3109 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 353 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 2919 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2275 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 302 micro
Összesen
5532
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
502
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet, a porcukor, a sütőport és egy csipet sót összeszitálunk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott margarint, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, és addig gyúrjuk a tésztát, amíg össze nem áll.
- Fóliába csomagoljuk a tésztát, majd egy órára a fagyasztóba tesszük.
- A tésztát nagy lyukú reszelőn a kimargarinozott/kilisztezett formákba reszeljük, és alaposan belenyomkodjuk, majd villával megszurkáljuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A diós vajkrémhez
- A mazsolát rumba áztatjuk, és hagyjuk állni fél órát.
- A margarint habosra keverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a darált diót, majd hozzáadjuk a beáztatott mazsolát.
- A diós krémmel megtöltjük a kész kosárkákat, és egy-egy szem dióval díszítjük őket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2909
- Feltöltés dátuma: 2015. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Vénusz
81 recept
Ízletes diós kosárkák, rumba áztatott mazsolával ízesítve a Vénusz konyhájából. www.venusz.hu