r
Nosalty Logó

Diós linzer másként

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Diós linzer másként
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1138 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 6828 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 1138 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    318.1 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5650.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2511 mg
  • Nátrium
    1199 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    932.7 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1803 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 6828 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 411 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat kimérjük és összegyúrjuk.
  2. Két részre osztjuk a tésztát.
  3. A nagyobb részt kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük, megkenjük vastagon lekvárral. Tetejére darált diót szórunk.
  4. A tészta másik feléből berácsozzuk. (A maradék tésztát nyújtsuk ki, majd vágjuk csíkokra, és hengergessük meg őket, hogy hosszúkás "kukacokat" kapjunk. Majd ezeket helyezzük átlósan, rács formában a sütemény tetejére.)
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 30x23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2682
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ha valami gyorsat szeretnénk elkészíteni, de azért finom is legyen, akkor ez a recept tökéletes. Ezt a receptet egyik nagynénikémtől kapta az édesanyukám, most pedig én készítem a családomnak. Én most megszórtam darált dióval.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...