r
Nosalty Logó

Diós gesztenyetorta ahogy zora készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zora
Diós gesztenyetorta ahogy zora készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1737 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    654 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 1737 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    354.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    142 g
  • Koleszterin
    1441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4564.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2094 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    843.5 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2751 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    1246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2616 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1607 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1994 micro
Összesen 6947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a vizet, a lisztet, diót, sütőport és végül a habbá vert fehérjét.
  2. Kikent és lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük 180 fokon. Majd 15 fokkal csökkentve a hőt, még kb. 40 prcig sütjük, tűpróbáig.
  3. A töltelékhez a cukrot a vízzel kevergetve felforraljuk. A margarint először magában, majd a felengedett gesztenyemasszával keverjük habosra. Rummal ízesítjük, majd a teljesen kihűlt cukorszirupot is hozzákeverjük.
  4. A tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és megtöltjük a gesztenyemasszával úgy, hogy maradjon krém a tetejére és az oldalára is. Majd megszórjuk a tortadarával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5279
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak karácsonyi édesség, próbáljátok ki.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...