r
Nosalty Logó

Diós gesztenyés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziszi
Diós gesztenyés torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 316 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    374.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3452.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1224 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.9 g
  • Cukor
    417 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1848 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 6575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. Az 5 tojásfehérjét a fele cukorral (10 dkg) és a fele vízzel (5 ek) kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájáta cukor és a víz másik felével jó habosra fehéredésig verjük a robotgéppel.
  4. A lisztbe belekeverjüka szódabikarbónát, majd ezt és a diót hozzáadjuka tojássárgákhoz.
  5. A tojássárgájás-lisztes-diós keverékbe óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  6. Kivajazott, kilisztezett 24 cm átmérőjű csatos tortaformában sütjük meg, először közepes, majd félidőnél kis lángra véve, ekkor letakarjuk alufóliával, különben megég a teteje. Összesen úgy 45-55 percig kell sütni, tűpróbával ellenőrizzük, hogynemnyers-e a közepe.
  7. Krém elkészítése:
  8. A 3 dl tejből és a 3 evőkanál lisztből sűrű főzött krémet készítünk, és kihűtjük.
  9. A puha vajat felkockázzuk a gesztenyemasszával együtt, és egy mély keverőtálba tesszük, rászórjuk a porcukrot, és a főzött krémet is beletesszük.
  10. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
  11. A torta összeállítása:
  12. A tésztát három lapba vágjuk, és megvárjuk még kihűl, utána a krémmel megtöltjük úgy, hogy hagyunk annyit,amivel a torta külsejét bevonhatjuk.
  13. Már csak ki kell díszíteni kedvünk szerint.:)
  14. Tálalás előtt minimum pár órára hűtőbe kell tenni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6514
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Ajánló

Nálunk mindig másképpen néz ki ez a torta. Nagyon passzol az ízéhez a marcipán, bevonhatjuk azzal is, de csokival is le lehet önteni, úgy is nagyon finom lesz. :) A díszítésnek csak a fantáziánk szab határt. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bevált régi recept a Nagymamámtól. A család kedvenc tortája, gyakran készül szülinapok alkalmával.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...