r
Nosalty Logó

Diós gesztenyés torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sziszi
Diós gesztenyés torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

822
Kalória
11.3g
Fehérje
90.5g
Szénhidrátok
46.8g
Zsír
42.9g
Víz
112.5g
Koleszterin
1.9g
Rost
52.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 316 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    374.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3452.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1224 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.9 g
  • Cukor
    417 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    343.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1848 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 6575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. Az 5 tojásfehérjét a fele cukorral (10 dkg) és a fele vízzel (5 ek) kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájáta cukor és a víz másik felével jó habosra fehéredésig verjük a robotgéppel.
  4. A lisztbe belekeverjüka szódabikarbónát, majd ezt és a diót hozzáadjuka tojássárgákhoz.
  5. A tojássárgájás-lisztes-diós keverékbe óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  6. Kivajazott, kilisztezett 24 cm átmérőjű csatos tortaformában sütjük meg, először közepes, majd félidőnél kis lángra véve, ekkor letakarjuk alufóliával, különben megég a teteje. Összesen úgy 45-55 percig kell sütni, tűpróbával ellenőrizzük, hogynemnyers-e a közepe.
  7. Krém elkészítése:
  8. A 3 dl tejből és a 3 evőkanál lisztből sűrű főzött krémet készítünk, és kihűtjük.
  9. A puha vajat felkockázzuk a gesztenyemasszával együtt, és egy mély keverőtálba tesszük, rászórjuk a porcukrot, és a főzött krémet is beletesszük.
  10. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
  11. A torta összeállítása:
  12. A tésztát három lapba vágjuk, és megvárjuk még kihűl, utána a krémmel megtöltjük úgy, hogy hagyunk annyit,amivel a torta külsejét bevonhatjuk.
  13. Már csak ki kell díszíteni kedvünk szerint.:)
  14. Tálalás előtt minimum pár órára hűtőbe kell tenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 24

Bevált régi recept a Nagymamámtól. A család kedvenc tortája, gyakran készül szülinapok alkalmával.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!