r
Nosalty Logó

Diós brownie ahogy Mara készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós brownie ahogy Mara készíti
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 2033 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1824.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 2033 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 436 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az étcsokoládét kis kockákra aprítjuk, majd hozzáadjuk a 10 dkg lisztet, illetve a 0.5 teáskanál sütőport. Közben előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
  2. Egy másik edényben egy kis vízzel feloldjuk az instant porkávét, hozzáütjük a 2 db tojást, hozzáöntjük az 1 dl olajat, majd összekeverjük.
  3. Hozzáöntjük az olajos-tojásos-kávés masszát a lisztes-csokis-sütőporos keverékhez, majd összekeverjük.
  4. Kivajazunk egy kör alakú 24 cm átmérőjű piteformát, beleöntjük a csokis masszát, a tetejét elegyengetjük, majd megszórjuk reszelt dióval a tetejét. Nekem sajna itt az albérletben nem volt ilyen, úgyhogy jénaiba tettem.
  5. Az előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük. Fontos, hogy tényleg csak 20 perc legyen, mert még kicsit ragadnia kell!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x5
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1062
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halványan rémlett egy Brownie recept emléke a fejemben, mivel ehhez volt minden alapanyagom, gondoltam, megcsinálom, amíg barátom dolgozni van.:) Az eredmény nagyon finom lett! Alternatív töltelékként javaslom a gyümölcsöket, mint például banán, körte, alma, eper, kicsit könnyít a tésztán. Tálalni lehet tejszínhabbal lefújva, vagy vaníliás öntettel :) Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...