r
Nosalty Logó

Diós borzas linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Diós borzas linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1048 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    202.6 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.8 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 4185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót - a dió felét (a másik fele a felső lap beszórásához kell majd, s a dzsemet sem, az pedig az összeragasztáshoz kell), - s gyors mozdulatokkal, alaposan összedolgozzuk.
  2. A tésztát vékonyra, 3-4 mm vastagságúra lisztezett deszkán (én sütőpapíron szoktam mindent nyújtani) kinyújtjuk, tetszőleges formát választva (de körülbelül 4 cm átmérőjűnek megfelelő nagyságú legyen), kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, ne legyenek túl szorosan egymás mellett.
  3. A felét (ez lesz a teteje) megkenjük tojással, s megszórjuk a darált dió másik felével. Az alsó és felső lapokat így külön sütjük.
  4. Előmelegített, forró sütőben (180 fokon), alsó-felső sütéssel, 5-8 perc alatt szépre sülnek. (Vigyázni kell, figyelni, nehogy túlsüssük, hamar meg tud égni!)
  5. Hagyjuk kihűlni őket, majd az alsó lapokat, nem spórolósan, megkenjük dzsemmel, s ráhelyezzük a felső lapokat, picit igazgatva, kicsit mozgatva egymás tetején, hogy a dzsem szépen elosztódjon közöttük. (Óvatosan!)
  6. Nekem 32 db sütemény lett ebből a mennyiségből.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X36X2
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 31110
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 01.

Ajánló

Van, aki meghinti az ilyen jellegű süteményt porcukorral, de én nem szoktam, így is szép!  A "felvezetőben" már írtam a tárolásáról! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, sokáig elállós, omlós linzer.....két és fél hónap, s itt vannak a decemberi ünnepek....addig lehet próbasütést végezni.....ajánlom mindenkinek, mert valóban istenien finom.....fogyasztás előtt érdemes elkészíteni egy héttel - ráadásul, nem kell akkor ezzel bíbelődnünk -, s egy jól zárható, fedeles fémdobozban tartani......az ilyen jellegű sütemények minél tovább állnak, annál finomabbak.......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...