Diós borzas linzer
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
50g vaj359 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
13g dió82 kcal
-
10 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g sárgabarackdzsem209 kcal
Összesen
1048
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
200g vaj1434 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
50g dió327 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g sárgabarackdzsem834 kcal
Összesen
4185
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
19.6g vaj140 kcal
-
29.4g finomliszt107 kcal
-
9.8g porcukor38 kcal
-
4.9g dió32 kcal
-
4 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
29.4g sárgabarackdzsem82 kcal
Összesen
410
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 50.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.4 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
1048
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 202.6 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1445 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 553.8 g
-
Cukor 258 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 203.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1446 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 1419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 322 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 303 micro
Összesen
4185
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
410
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg vaj
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
Elkészítés
- A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót - a dió felét (a másik fele a felső lap beszórásához kell majd, s a dzsemet sem, az pedig az összeragasztáshoz kell), - s gyors mozdulatokkal, alaposan összedolgozzuk.
- A tésztát vékonyra, 3-4 mm vastagságúra lisztezett deszkán (én sütőpapíron szoktam mindent nyújtani) kinyújtjuk, tetszőleges formát választva (de körülbelül 4 cm átmérőjűnek megfelelő nagyságú legyen), kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, ne legyenek túl szorosan egymás mellett.
- A felét (ez lesz a teteje) megkenjük tojással, s megszórjuk a darált dió másik felével. Az alsó és felső lapokat így külön sütjük.
- Előmelegített, forró sütőben (180 fokon), alsó-felső sütéssel, 5-8 perc alatt szépre sülnek. (Vigyázni kell, figyelni, nehogy túlsüssük, hamar meg tud égni!)
- Hagyjuk kihűlni őket, majd az alsó lapokat, nem spórolósan, megkenjük dzsemmel, s ráhelyezzük a felső lapokat, picit igazgatva, kicsit mozgatva egymás tetején, hogy a dzsem szépen elosztódjon közöttük. (Óvatosan!)
- Nekem 32 db sütemény lett ebből a mennyiségből.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30X36X2
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 18 alkalommal
- Receptkönyvben: 203
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 31110
- Feltöltés dátuma: 2015. október 01.
Ajánló
Van, aki meghinti az ilyen jellegű süteményt porcukorral, de én nem szoktam, így is szép! A "felvezetőben" már írtam a tárolásáról! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Walaky
186 recept
Nagyon finom, sokáig elállós, omlós linzer.....két és fél hónap, s itt vannak a decemberi ünnepek....addig lehet próbasütést végezni.....ajánlom mindenkinek, mert valóban istenien finom.....fogyasztás előtt érdemes elkészíteni egy héttel - ráadásul, nem kell akkor ezzel bíbelődnünk -, s egy jól zárható, fedeles fémdobozban tartani......az ilyen jellegű sütemények minél tovább állnak, annál finomabbak.......