r
Nosalty Logó

Diós bazsalikom-pesto

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ági78
Diós bazsalikom-pesto
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

227
Kalória
4.6g
Fehérje
2g
Szénhidrátok
22.8g
Zsír
8.5g
Víz
8.6g
Koleszterin
574mg
Rost
213.4mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 61% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 61% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 61% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 61% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 227 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 61% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1360 micro
Összesen 909 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 61% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    834 micro
Összesen 556 kcal

Elkészítés

  1. A bazsalikomleveleket megmossuk, majd lecsepegtetjük, és papírtörlőn leszárítjuk.
  2. A durvára vágott diót egy serpenyőben 2-3 perc alatt kissé átpirítjuk, hogy intenzívebb legyen az íze.
  3. A fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
  4. A bazsalikomleveleket mozsárba tesszük, és a sóval együtt szétzúzzuk.
  5. Hozzáadjuk a diót, a fokhagymát, tovább zúzzuk, míg sűrű pépet nem kapunk.
  6. Beletesszük a sajtot, majd olívaolajat kanalanként adagolva alaposan összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Nagyon kedveljük az olasz konyhát. Próbálok minél több receptet kipróbálni. Ma reggel, ahogy szépen besütött a Nap a teraszajtón, megakadt a szemem a bemenekített bazsalikom bokron.:) Egy oltári nagy cserépben ül a nappaliban, és remélem, hogy bírni fogja így a telet. Igaz, most még csodaszép napsütéses ősz van, de télen, a nagy hidegben, milyen jó lesz majd egy kis nyarat csempészni vele a konyhába. Szóval eszembe jutott, hogy még nem is csináltam pestot, pedig itt ez a hatalmas bokor. Tripla adagot készítettem, mert ha már "szüret", akkor az legyen igazi. Így én készítéskor először az olívaolajat tettem bele, majd elosztottam, és csak egy adagba tettem sajtot, amit ma meg is fogunk enni. A maradék kettő megy a hűtőbe így -sajt nélkül-, akár egy hétig is eláll (ha hamarabb el nem fogy). Csak felhasználás előtt tesszük majd bele a sajtot. A nagyobb levelekről leszedtem a levélnyelet, mert túl masszívak voltak. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almaméz

Sok almád termett, vagy pont mindenki almát vásárolt a családban, és nincs kedved, időd almás pitét sütni belőle? Akkor készíts almamézet, most az őszi almákból lesz a legfinomabb!

Gréti

Meggymártás

Imádjuk a meggymártást, többek között a meggyszezont is azért várjuk minden évben, hogy lehessen frissen készíteni ezt az igazán magyaros fogást - és persze eltenni a meggyből, hogy az ...

Rosanics Petra

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!