r
Nosalty Logó

Diós bazsalikom-pesto

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ági78
Diós bazsalikom-pesto
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 61% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 61% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 61% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 61% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 227 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 61% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1360 micro
Összesen 909 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 61% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    834 micro
Összesen 556 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bazsalikomleveleket megmossuk, majd lecsepegtetjük, és papírtörlőn leszárítjuk.
  2. A durvára vágott diót egy serpenyőben 2-3 perc alatt kissé átpirítjuk, hogy intenzívebb legyen az íze.
  3. A fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
  4. A bazsalikomleveleket mozsárba tesszük, és a sóval együtt szétzúzzuk.
  5. Hozzáadjuk a diót, a fokhagymát, tovább zúzzuk, míg sűrű pépet nem kapunk.
  6. Beletesszük a sajtot, majd olívaolajat kanalanként adagolva alaposan összekeverjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 24159
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Ajánló

Főtt tésztákhoz, grillezett sajtokhoz, grillezett vagy frissen sült húsokhoz, de pirítóshoz is nagyon finom. Friss kenyérrel előételnek sem utolsó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kedveljük az olasz konyhát. Próbálok minél több receptet kipróbálni. Ma reggel, ahogy szépen besütött a Nap a teraszajtón, megakadt a szemem a bemenekített bazsalikom bokron.:) Egy oltári nagy cserépben ül a nappaliban, és remélem, hogy bírni fogja így a telet. Igaz, most még csodaszép napsütéses ősz van, de télen, a nagy hidegben, milyen jó lesz majd egy kis nyarat csempészni vele a konyhába. Szóval eszembe jutott, hogy még nem is csináltam pestot, pedig itt ez a hatalmas bokor. Tripla adagot készítettem, mert ha már "szüret", akkor az legyen igazi. Így én készítéskor először az olívaolajat tettem bele, majd elosztottam, és csak egy adagba tettem sajtot, amit ma meg is fogunk enni. A maradék kettő megy a hűtőbe így -sajt nélkül-, akár egy hétig is eláll (ha hamarabb el nem fogy). Csak felhasználás előtt tesszük majd bele a sajtot. A nagyobb levelekről leszedtem a levélnyelet, mert túl masszívak voltak. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...