r
Nosalty Logó

Diós baklava Valentin konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Diós baklava Valentin konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Töltelékhez

Sziruphoz

1393
Kalória
15.8g
Fehérje
231.7g
Szénhidrátok
50.6g
Zsír
182.6g
Víz
-
Koleszterin
4.9g
Rost
193.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltelékhez

Sziruphoz

Összesen 1393 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltelékhez

Sziruphoz

Összesen 8354 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltelékhez

Sziruphoz

Összesen 272 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1393 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    303.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    204 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1390 g
  • Cukor
    1160 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1095.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 8354 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

Töltelékhez

  1. A diót és a cukrot összekeverjük.
  2. A tepsi alját jól megolajozzuk, és leteszünk 5 db réteslapot egyenként, mindegyiket megolajozva.
  3. Az ötödik laptól jöhet a töltelék: jól megszórjuk a cukros dióval, erre 2 darab réteslapot helyezünk (a két réteslap közét jól megolajozzuk), majd ismét cukros dió, réteslapok, és így tovább, míg el nem fogy a töltelék. A tetejére szintén 5 db réteslap, mindegyik szintén olajozva.
  4. Sütés előtt felszeleteljük, kb 5x5 cm-es kockákra, a tetejét megolajozzuk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük. Az első 40 percben letakarjuk egy másik tepsivel, majd az idő leteltével levesszük a tepsit, és tovább sütjük még 20-25 percig, a szép barnás színig.

Sziruphoz

  1. Míg sül a baklava, elkészítjük a szirupot: feltesszük a vizet, beletesszük a cukrot és a citromszeleteket, és pár percig forraljuk. Amikor elkészült a baklava, óvatosan és apránként hozzáöntjük a szirupot.
  2. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Pár óra elteltével vagy inkább egy éjszaka után már fogyasztható is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x21x6

Egy kis étteremben tanultam ezt az igazán laktató, de nagyon finom baklava receptet.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!