Diós baklava Valentin konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 11% Zsír
Töltelékhez
Sziruphoz
Összesen
1393
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 11% Zsír
Töltelékhez
-
400g dió2616 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
300g réteslap885 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Sziruphoz
Összesen
8354
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 50.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.7 g
-
Cukor 193 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 182.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
1393
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.9 g
Zsír
-
Összesen 303.6 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 204 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2638.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 457 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 649 mg
-
Foszfor 1398 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1390 g
-
Cukor 1160 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1095.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 402 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
8354
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Töltelékhez
- A diót és a cukrot összekeverjük.
- A tepsi alját jól megolajozzuk, és leteszünk 5 db réteslapot egyenként, mindegyiket megolajozva.
- Az ötödik laptól jöhet a töltelék: jól megszórjuk a cukros dióval, erre 2 darab réteslapot helyezünk (a két réteslap közét jól megolajozzuk), majd ismét cukros dió, réteslapok, és így tovább, míg el nem fogy a töltelék. A tetejére szintén 5 db réteslap, mindegyik szintén olajozva.
- Sütés előtt felszeleteljük, kb 5x5 cm-es kockákra, a tetejét megolajozzuk.
- Előmelegített sütőben sütjük. Az első 40 percben letakarjuk egy másik tepsivel, majd az idő leteltével levesszük a tepsit, és tovább sütjük még 20-25 percig, a szép barnás színig.
Sziruphoz
- Míg sül a baklava, elkészítjük a szirupot: feltesszük a vizet, beletesszük a cukrot és a citromszeleteket, és pár percig forraljuk. Amikor elkészült a baklava, óvatosan és apránként hozzáöntjük a szirupot.
- Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Pár óra elteltével vagy inkább egy éjszaka után már fogyasztható is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x21x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 8220
- Feltöltés dátuma: 2013. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy kis étteremben tanultam ezt az igazán laktató, de nagyon finom baklava receptet.:)