Diókrémes diótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
korsócska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tortalap
-
8g dió55 kcal
-
32g tojás40 kcal
-
12g porcukor45 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
Krém
Összesen
337
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
337
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.6 g
Zsír
-
Összesen 277.2 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 105 g
-
Koleszterin 1561 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4537.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 886 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 385 mg
-
Foszfor 2101 mg
-
Nátrium 979 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 328.6 g
-
Cukor 227 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 312.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1502 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 386 micro
-
Kolin: 1111 mg
-
Retinol - A vitamin: 1481 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1741 micro
Összesen
4041
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
377
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tortalap
- A lisztben elkeverjük a sütőport, a darált dióhoz adjuk.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk.
- A sárgáját kikeverjük a cukorral, citromhéjjal. Felváltva adjuk hozzá a diós keveréket és a tojáshabot.
- Két kis tortaformát kibélelünk sütőpapírral, vagy margarinozzuk, lisztezzük.
- A tésztamasszát kettéosztjuk, és a formákba öntjük. Előmelegített sütőben úgy sütjük, mint a piskótát.
- A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót és a rumot. Fehéredésig keverjük.
- A kihűlt tortalapokat kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. Dió- és csokidarabokkal, bonbonokkal díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 14920
- Feltöltés dátuma: 2018. december 22.
Ajánló
A karácsonyi, ünnepi asztalra ajánlom. Rizsliszttel gluténmentes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
korsócska
12 recept
Ha már unjuk a bejglit, de diós süti meg kell. Fázisfotókat a blogomon találtok.