Dijonimustáros-hagymás csirkemell
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
BertuszFinest
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
15g dijoni mustár9 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
478
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
30g dijoni mustár18 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
958
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
66g csirkemellfilé79 kcal
-
4.2g olívaolaj37 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
11.9g vöröshagyma4 kcal
-
13.2g paprika2 kcal
-
2 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
125
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.8 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1047.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 573 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 273.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
478
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.6 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2095.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 1146 mg
-
Nátrium 563 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 547.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
958
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemellfilé
-
4 ek olívaolaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db paprika
-
3 ek dijoni mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 késhegynyi chili
Elkészítés
- Fél kiló csirkemellet felkockázunk, majd egy közepes méretű tálba helyezzük. A húst gyorspácba helyezzük: olívaolaj, só, bors, fokhagymapor, chilipaprika és 2 ek. dijoni mustár. Ezt jól összekeverjük egy kanál segítségével, és pár percet állni hagyjuk. Apróra vágjuk a paprikát, hagymát, fokhagymát.
- Felhevítünk egy serpenyőt melybe, egy minimális olívaolajon (kókuszolaj is lehet) elkezdjük pirítani a paprikát. Mikor a paprika kezd pirulni, hozzáadjuk a hagymákat is. Majd kb. 3-4 percig hagyjuk együtt pirulni a hagymát és a paprikát.
- Mikor a zöldségeink megpirultak, hozzáöntjük a bepácolt csirkemellet, és fedő alatt kb. 25-30 perc alatt közepes lángon addig sütjük, amíg a csirkemellnek elfő a leve és elkezd pirulni. Ekkor már a hagyma, paprika és a hús levének egyvelege egy enyhén szószos jelleget ad a húsnak.
- Utolsó lépésként én egy evőkanálnyi dijoni mustárt még rászoktam tenni, és 2-3 perc alatt készre pirítom. Végeredményként egy kissé szaftosabb nem kiszáradt húst kapunk.
- Rizskörettel szoktam tálalni, mellé frissen vágott uborkát, paradicsomot vagy egyéb idényzöldségeket javaslok. Aki közel szénhidrátmentesen szeretné fogyasztani, annak párolt zöldségeket tudok javasolni köretként. Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 220
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11860
- Feltöltés dátuma: 2018. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
BertuszFinest
1 recept
Egy tipikus "csirke-rizs" variáció, ami látszatra nem túl izgalmas, viszont az ízvilága annál inkább. Remekül illeszthető akár diétás étrendbe is. Köretnek párolt zöldségeket vagy rizst javaslok (vagy mindkettőt). A hús némileg szaftos, így a szárazabb körethez is remekül passzol. Ha unod a natúr csirkét, mindenképpen értékelni fogod a receptet.