r
Nosalty Logó

Dijonimustáros-hagymás csirkemell

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
BertuszFinest
Dijonimustáros-hagymás csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

478
Kalória
57.8g
Fehérje
7.5g
Szénhidrátok
23.2g
Zsír
273.9g
Víz
182.5g
Koleszterin
2g
Rost
2.9g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 958 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 478 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    547.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 958 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. Fél kiló csirkemellet felkockázunk, majd egy közepes méretű tálba helyezzük. A húst gyorspácba helyezzük: olívaolaj, só, bors, fokhagymapor, chilipaprika és 2 ek. dijoni mustár. Ezt jól összekeverjük egy kanál segítségével, és pár percet állni hagyjuk. Apróra vágjuk a paprikát, hagymát, fokhagymát.
  2. Felhevítünk egy serpenyőt melybe, egy minimális olívaolajon (kókuszolaj is lehet) elkezdjük pirítani a paprikát. Mikor a paprika kezd pirulni, hozzáadjuk a hagymákat is. Majd kb. 3-4 percig hagyjuk együtt pirulni a hagymát és a paprikát.
  3. Mikor a zöldségeink megpirultak, hozzáöntjük a bepácolt csirkemellet, és fedő alatt kb. 25-30 perc alatt közepes lángon addig sütjük, amíg a csirkemellnek elfő a leve és elkezd pirulni. Ekkor már a hagyma, paprika és a hús levének egyvelege egy enyhén szószos jelleget ad a húsnak.
  4. Utolsó lépésként én egy evőkanálnyi dijoni mustárt még rászoktam tenni, és 2-3 perc alatt készre pirítom. Végeredményként egy kissé szaftosabb nem kiszáradt húst kapunk.
  5. Rizskörettel szoktam tálalni, mellé frissen vágott uborkát, paradicsomot vagy egyéb idényzöldségeket javaslok. Aki közel szénhidrátmentesen szeretné fogyasztani, annak párolt zöldségeket tudok javasolni köretként. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Egy tipikus "csirke-rizs" variáció, ami látszatra nem túl izgalmas, viszont az ízvilága annál inkább. Remekül illeszthető akár diétás étrendbe is. Köretnek párolt zöldségeket vagy rizst javaslok (vagy mindkettőt). A hús némileg szaftos, így a szárazabb körethez is remekül passzol. Ha unod a natúr csirkét, mindenképpen értékelni fogod a receptet. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!