Diétás zabpehely keksz
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
28.2g zabpehely107 kcal
-
9.4g rizsliszt34 kcal
-
9.4g tönkölybúza liszt32 kcal
-
9.4g olívaolaj83 kcal
-
15.1g víz0 kcal
-
28.2g méz86 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 61.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1656.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 871 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300.3 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 133.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 355 micro
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
150 g zabpehely
-
50 g rizsliszt
-
50 g tönkölybúza liszt
-
80 ml víz
-
0.5 tk szódabikarbóna
-
1 csipet só
Elkészítés
- A száraz alapanyagokat (zabpehely, rizsliszt, tönkölybúzaliszt, szódabikarbóna, só) jól összekeverjük.
- Egy másik tálba (én a mérőedénybe szoktam) kimérjük, és összekeverjük a nedves hozzávalókat is (olaj, víz, méz).
- Az egészet összeöntjük, és alaposan összedolgozzuk.
- A kapott tésztát kinyújtjuk/kilapogatjuk, és egy tetszőleges formával kiszúrjuk (a tészta soha nem lesz szépen formálható a sok zabpehely miatt, de annál egészségesebb), és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Amikor kivesszük, még puha a tészta, miutánkihűlt, keksz állagú lesz. Hogy mennyire fog ropogniazattól függ, hogy mennyi ideig sütjük. Aki puhábban szereti, süsse 10-15 percig, aki a ropogósan szereti, 15-20 percig.
- A száraz alapanyagokat tetszés szerint lehet variálni, kókuszreszelékkel, rozsliszttel stb, illetve lehet bele vagy rátenni magokat is, mandula, dió, aszalt gyümölcsök, stb.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 467
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 60
- Össznézettség: 161544
- Feltöltés dátuma: 2013. október 02.
Ajánló
Mindenkinek szívvel ajánlom, aki szeretne olyan kekszet ropogtatni, ami tudja, miből készült. Így egészséges, emellett diétás, valamint a vegánok is fogyaszthatják (aki a mézet is kihagyja a vegán étrendből, az készítheti cukorral is).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy olasz cikkben találtam egy keksz receptet, amit margarin és tojás nélkül kell elkészíteni, így a vegánok is fogyaszthatják. Ugyan én nem vagyok az, de megtetszett benne főként az, hogy a margarint ki lehet hagyni, ami köztudottan nem az egészségességéről híres alapanyag. Majd kicsit keresgéltem az interneten, mert én zabpehelyből szerettem volna kekszet készíteni, találtam is egyet, persze tojással és vajjal... így a két receptből született a fenti alternatíva. Nem az a klasszikus, ropogós bolti keksz, de nagyon egyszerű, és legalább tudjuk, mit tettünk bele. Tea, kávé mellé vagy csak úgy nassolva is szuper jó.