r
Nosalty Logó

Diétás levendulás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diétás levendulás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A száraz hozzávalókhoz

A nedves hozzávalókhoz

Összesen 441 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A száraz hozzávalókhoz

A nedves hozzávalókhoz

Összesen 1760 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A száraz hozzávalókhoz

A nedves hozzávalókhoz

Összesen 194 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 441 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 1760 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A száraz hozzávalókhoz

A nedves hozzávalókhoz

Elkészítés

A száraz hozzávalókhoz

  1. A tejet a levendulával együtt berakjuk a hűtőbe 1 éjszakára (1 óra is elég).
  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
  3. A nedves hozzávalókat is összekeverjük egy másik tálban (a tejet előtte leszűrjük).
  4. Elegyítjük őket és így megkapjuk a masszát.
  5. Kiolajozott muffin sütőformába vagy muffin sütőpapírba töltjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3728
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 10.

Ajánló

Diétába is könnyen beilleszthető és nagyon könnyű, gyors sütemény. :) Még gyerekekkel is elkészíthetjük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta kíváncsi voltam a levendula ízére :) Egyik nap úgy adódott, hogy volt itthon levendula, és gondoltam, miért is ne próbáljuk ki ezt a muffint. Nagy izgatottsággal figyeltem az egyre növekvő finomságokat :) És akkor még az illatokról nem is beszéltem... És eljött a pillanat, mikor kész lett, és kivettem a sütőből. Mindegyikbe rejtettem egy-egy "meglepit". (Étcsokoládédarabkákat az egyikbe, a másikba aszalt sárgabarackot, és így tovább :) Kis idő múlva kivettük őket a formákból, és még langyosan ettük. Érdemes várni egy harapás után, mert az utóízében jön elő a levendula íze. :)

Hozzávalók

A száraz hozzávalókhoz

A nedves hozzávalókhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...