Datolyás tejturmix
- 18% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 18% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 18% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 956 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 406 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 9.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
- 18% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 956 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 406 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 9.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
- 18% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 2.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A mandula héját távolítsuk el forró víz segítségével.
- Tegyük oda a tejet a tűzre, és tegyük bele a datolyát, mandulát és a fűszereket. Forraljuk fel, és főzzük kis lángon kb. 5-10 percig.
- Majd ha elkészült, melegen turmixoljuk össze, és már fogyaszthatjuk is.
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 724
- Feltöltés dátuma: 2016. június 19.
Ajánló
Ha érzékenyebb a gyomrod, előző este a mandulát és a datolyát beáztathatod, és reggel a mandula héját eltávolíthatod.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A tej sajnos ma nagyon vitatott élelmiszer, és tervezek is írni egy cikket az ájurvéda szemszögéből a tejfogyasztás kérdéséről. A tehéntej valóban az egyik legfontosabb táplálék, és a fiatalság, életerő és a tiszta tudathoz szinte nélkülözhetetlen az ájruvéda ősi tanítása szerint. A probléma azzal van, hogy mit nevezünk tejnek, hogyan kell elkészíteni és hogyan, milyen ételkombinációkban lehet csak fogyasztani ahhoz, hogy valóban ne ártson. Az első lépés, hogy nem homogenizált, nem ultra pasztörözött, hanem friss, bio tehéntejet használj. Tejet csak magában vagy édesen, illetve gabonával fogyassz - pl. tejbegríz :). A tejet ne fogyaszd együtt sós ételekkel, hússal, tojással, joghurttal, túróval, mert ha így teszel, a tej méreggé válik a szervezetedben. A tej emésztését pedig a megfelelő fűszerekkel tudod elősegíteni. Ez a tejes ital kiváló napindító energiabomba, és nagyon finom. Az édesség iránti vágyat is jól csillapítja.