r
Nosalty Logó

Dagasztás nélküli bagett

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Dagasztás nélküli bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kenyérhez

A tetejére

Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kenyérhez

A tetejére

Összesen 1747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kenyérhez

A tetejére

Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3308.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    2415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A kenyérhez

A tetejére

Elkészítés

A kenyérhez

  1. Késes aprítóba öntjük a langyos vizet meg az élesztőt, és pulzálva elvegyítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, sót meg az olajat. Bekapcsoljuk 30 másodpercre, amikor összeáll a tészta egy gombócba, akkor már jó. Kiolajozott tálban fordítunk egyet a tésztán, hogy alul-felül be legyen kenve. Lefedve langyos helyen 1,5-2 órát kelesztjük, vagy amíg duplájára megnő. Ha az ujjunkat a tésztába nyomjuk és nem ugrik vissza, hanem ottmarad a nyoma, akkor már eleget pihent.
  2. Kicsit megpüföljük a tésztát, majd kettévágjuk. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 38x20-as téglalapra. Feltekerjük jó szorosan, az összetételt egybecsipkedjük. Rárakjuk a zsírral vékonyan megkent és kukoricaliszttel meghintett sütőlemezre. A tészta másik felével ugyanígy járunk el. Nagyon éles késsel fél cm mély, ferde vágásokat ejtünk rajta. Végül lekenjük hideg vízzel. Langyos helyen egy órát kelesztjük, vagy amíg a duplájára dagad.
  3. A tojásfehérjét 1 ek hideg vízzel picit felverjük, lekenjük a kenyereket és megszórjuk a magokkal.
  4. Forró sütőbe tolva, pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16916
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

El vagyunk kényeztetve, mert pár éve rátaláltam egy pékségre, ahol nagyon finom kenyereket készítenek. Amikor összenyomom az ujjammal, akkor vissza kiugrik, nem marad lapos-csiriz, mint a legtöbb bolti társa. Viszont olyan messze van, hogy mindig egy hétre valót veszünk és lefagyasztjuk. Most pont -amikor elfogyott a heti adagunk- megint leesett akkora hó, hogy lebénult a közlekedés. Na nem nekünk, mert mi mindenen keresztül megyünk ezért a kenyérért, de a dolgozók nem tudtak bejönni, így a pékség zárva volt. Te jó ég, most mi lesz? Egyszer odáig vetemedtem vagy húsz évvel ezelőtt, hogy francia kenyeret sütöttem és emlékeztem rá, hogy nagyon finom volt, de pillanatok alatt elfogyott. Előbányásztam a receptet, és legnagyobb meglepetésemre adtak egy tippet, hogyha időt akarunk spórolni, akkor dobjuk bele az aprítógépbe. Egész végig izgultam, hogy milyen lesz? Meglepetésemre nagyon jól sikerült! Ja és az sem segített, hogy a konyhám olyan huzatos, hogy száraz dunsztba rakva kellett kelesztenem a kenyérkét, hogy ne fagyjon bele a tálba. 

Hozzávalók

A kenyérhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...