Dagasztás nélküli bagett
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
A kenyérhez
-
63g víz0 kcal
-
6 kcal
-
100g kenyérliszt bl80361 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g só0 kcal
-
35 kcal
-
11 kcal
-
5 kcal
A tetejére
-
0g mák1 kcal
-
1g szezámmag3 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
2g víz0 kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
A kenyérhez
-
250g víz0 kcal
-
23 kcal
-
400g kenyérliszt bl801444 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
45 kcal
-
18 kcal
A tetejére
-
1g mák5 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
8g víz0 kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
A kenyérhez
-
33.3g víz0 kcal
-
0.9g instant élesztő3 kcal
-
53.3g kenyérliszt bl80193 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
2.1g napraforgó olaj19 kcal
-
0.7g mangalica zsír6 kcal
-
0.7g kukoricaliszt2 kcal
A tetejére
-
0.1g mák1 kcal
-
0.3g szezámmag2 kcal
-
5.3g tojásfehérje3 kcal
-
1.1g víz0 kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 827.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 604 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 86.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.1 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3308.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 2415 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 307.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 347.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 316 micro
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Hozzávalók
A kenyérhez
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
40 dkg kenyérliszt bl80
-
1 teáskanál só
-
2 ek napraforgó olaj
A tetejére
-
1 g mák
-
1 teáskanál szezámmag
-
1 db tojásfehérje
-
1 evőkanál víz
Elkészítés
A kenyérhez
- Késes aprítóba öntjük a langyos vizet meg az élesztőt, és pulzálva elvegyítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, sót meg az olajat. Bekapcsoljuk 30 másodpercre, amikor összeáll a tészta egy gombócba, akkor már jó. Kiolajozott tálban fordítunk egyet a tésztán, hogy alul-felül be legyen kenve. Lefedve langyos helyen 1,5-2 órát kelesztjük, vagy amíg duplájára megnő. Ha az ujjunkat a tésztába nyomjuk és nem ugrik vissza, hanem ottmarad a nyoma, akkor már eleget pihent.
- Kicsit megpüföljük a tésztát, majd kettévágjuk. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 38x20-as téglalapra. Feltekerjük jó szorosan, az összetételt egybecsipkedjük. Rárakjuk a zsírral vékonyan megkent és kukoricaliszttel meghintett sütőlemezre. A tészta másik felével ugyanígy járunk el. Nagyon éles késsel fél cm mély, ferde vágásokat ejtünk rajta. Végül lekenjük hideg vízzel. Langyos helyen egy órát kelesztjük, vagy amíg a duplájára dagad.
- A tojásfehérjét 1 ek hideg vízzel picit felverjük, lekenjük a kenyereket és megszórjuk a magokkal.
- Forró sütőbe tolva, pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 201
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 16916
- Feltöltés dátuma: 2014. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
El vagyunk kényeztetve, mert pár éve rátaláltam egy pékségre, ahol nagyon finom kenyereket készítenek. Amikor összenyomom az ujjammal, akkor vissza kiugrik, nem marad lapos-csiriz, mint a legtöbb bolti társa. Viszont olyan messze van, hogy mindig egy hétre valót veszünk és lefagyasztjuk. Most pont -amikor elfogyott a heti adagunk- megint leesett akkora hó, hogy lebénult a közlekedés. Na nem nekünk, mert mi mindenen keresztül megyünk ezért a kenyérért, de a dolgozók nem tudtak bejönni, így a pékség zárva volt. Te jó ég, most mi lesz? Egyszer odáig vetemedtem vagy húsz évvel ezelőtt, hogy francia kenyeret sütöttem és emlékeztem rá, hogy nagyon finom volt, de pillanatok alatt elfogyott. Előbányásztam a receptet, és legnagyobb meglepetésemre adtak egy tippet, hogyha időt akarunk spórolni, akkor dobjuk bele az aprítógépbe. Egész végig izgultam, hogy milyen lesz? Meglepetésemre nagyon jól sikerült! Ja és az sem segített, hogy a konyhám olyan huzatos, hogy száraz dunsztba rakva kellett kelesztenem a kenyérkét, hogy ne fagyjon bele a tálba.