r
Nosalty Logó

Currys sült karfiol medvehagymás joghurttal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pogácsa
Currys sült karfiol medvehagymás joghurttal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

421
Kalória
15.1g
Fehérje
30.1g
Szénhidrátok
28.5g
Zsír
349.9g
Víz
193g
Koleszterin
4.8g
Rost
11.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    349.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1649.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    699.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 842 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokon. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vastag szeletekre aprítjuk.
  2. Elkészítjük a keménytojásokat, a forró vízből kiszedve azonnal hideg vízbe tesszük, bízva abban, hogy így könnyebben lejön a héja.
  3. A karfiolrózsáira szedjük, berakjuk egy nagy (fém vagy üveg) tálba, összekeverjük a curryvel, sóval, frissen darált borssal, olajjal. Hozzáadjuk a hagymaszeleteket.
  4. Nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, ezen egyenletesen elosztjuk a bepácolt karfiolrózsákat.
  5. A sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  6. Közben megpucoljuk a tojásokat, és villával durvára összetörjük.
  7. A medvehagymák szárait levágjuk, alaposan megmossuk a leveleket, papírtörlőn leitatjuk a nedvességet róluk. Vékonyan felszeleteljük.
  8. A joghurtba (lehet görög joghurt is) belekeverjük a medvehagymát, citromlevet és kevés sót.
  9. Egy nagy tálba öntjük a megsült karfiolrózsákat. Megszórjuk a durvára tört tojásokkal, óvatosan összekeverjük.
  10. Tányérokra szedjük, mellé tálaljuk a joghurtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ottolenghi receptek közt találtam, bár egy cseppet átvariáltam, nála másképp volt a joghurt ízesítve, de medvehagyma szezon lévén, ezt nem hagyhattam ki. Finom, gyors ebéd volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!