r
Nosalty Logó

Currys-májas barna rizs zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Currys-májas barna rizs zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1884.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4963 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    937 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4935 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3768.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1401 mg
  • Nátrium
    1804 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    850.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9926 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1875 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9870 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    2477 micro
Összesen 1117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    875 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajon megpirítjuk a májat, megsózzuk, megszórjuk fokhagymaporral, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje.
  2. Kb. 20 perc főzés után beletesszük a zöldborsót és a karfiolt. Együtt puhára főzzük, lassú tűzön.
  3. Közben feltesszük főni a barna rizst is, aminek a főzési ideje minimum 40 perc. Itt zacskós rizst használok, sót és olajat teszek a főzővízbe.
  4. Miután a rizs is megfőtt, hozzátesszük a májhoz, és együtt kb. 10 percig főzzük, hogy összeérjenek az ízek.
  5. Végül reszelt sajttal megszórjuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 534
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna valami laktató ételt, ami kicsit indiai, kicsit magyar, kicsit diétás. Ez sikerült!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...