r
Nosalty Logó

Currys burgonyafőzelék halrudakkal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Currys burgonyafőzelék halrudakkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 375 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    169.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1113 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1807 micro
Összesen 2249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 119 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra aprított póréhagymát olívaolajon üvegesre pároljuk. Rászórjuk a currypasztát és a curryport. Jól átforgatjuk, felöntjük 300 ml vízzel, majd rádobjuk a karikára vágott kifliburgonyát, babérlevelet, felöntjük még 300ml vízzel, és ízesítjük sóval. Fedő alatt a forrástól számítva kb. 15 percig főzzük. Arra vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a burgonyát!
  2. Ez idő alatt megsütjük a halrudakat. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra, a halrudacskákat a tepsire helyezzük. A tepsit a sütő középső állására rakjuk, és 15-17 percig sütjük a rudacskákat. 9 perc után egyszer fordítsuk meg őket! Miután elkészültek, tegyük őket félre hűlni.
  3. Az előzőleg megpuhult burgonyához hozzáöntjük a kókusztejet. Alacsony lángon főzzük pár percig, és ha besűrűsödött, levesszük a tűzről. A halrudakkal tálaljuk a főzeléket, friss petrezselyemmel megszórva.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 17
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jól megszokott krumplifőzeléket felturbóztuk curryvel és kókusztejjel. A hagyományos fasírtot pedig halrudakra cseréltük. A curry és a hal nagyon jó barátok és szuperül feldobják a hétköznapi fogásokat egy kis egzotikus beütéssel. Kerül bele azért hagyományoz hűen babérlevél és hagyma is. Nagyon finom lett! Rugaszkodjatok el a földtől kicsit, és dobáljátok fel ti is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...