r
Nosalty Logó

Currys burgonyafőzelék halrudakkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Currys burgonyafőzelék halrudakkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

375
Kalória
8g
Fehérje
26.1g
Szénhidrátok
28.2g
Zsír
208.5g
Víz
11.2g
Koleszterin
4.3g
Rost
1.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    208.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 375 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    169.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1113 mg
  • Nátrium
    1048 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1251.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1807 micro
Összesen 2249 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A finomra aprított póréhagymát olívaolajon üvegesre pároljuk. Rászórjuk a currypasztát és a curryport. Jól átforgatjuk, felöntjük 300 ml vízzel, majd rádobjuk a karikára vágott kifliburgonyát, babérlevelet, felöntjük még 300ml vízzel, és ízesítjük sóval. Fedő alatt a forrástól számítva kb. 15 percig főzzük. Arra vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a burgonyát!
  2. Ez idő alatt megsütjük a halrudakat. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra, a halrudacskákat a tepsire helyezzük. A tepsit a sütő középső állására rakjuk, és 15-17 percig sütjük a rudacskákat. 9 perc után egyszer fordítsuk meg őket! Miután elkészültek, tegyük őket félre hűlni.
  3. Az előzőleg megpuhult burgonyához hozzáöntjük a kókusztejet. Alacsony lángon főzzük pár percig, és ha besűrűsödött, levesszük a tűzről. A halrudakkal tálaljuk a főzeléket, friss petrezselyemmel megszórva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A jól megszokott krumplifőzeléket felturbóztuk curryvel és kókusztejjel. A hagyományos fasírtot pedig halrudakra cseréltük. A curry és a hal nagyon jó barátok és szuperül feldobják a hétköznapi fogásokat egy kis egzotikus beütéssel. Kerül bele azért hagyományoz hűen babérlevél és hagyma is. Nagyon finom lett! Rugaszkodjatok el a földtől kicsit, és dobáljátok fel ti is!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Sonkás tészta sütőben sütve

A legjobb családokban is megesik, hogy marad a húsvéti sonkából pár szelet. És míg hidegen is megehetnénk a húst, jobb, ha felhasználjuk különböző ízes ebédek készítéséhez. A ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!