Cukormentes Sacher-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
20g margarin143 kcal
-
16g xilit38 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
44g tojás55 kcal
-
87 kcal
-
20g diabetikus liszt66 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
56 kcal
A mázhoz
-
20g teavaj143 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
14 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
Összesen
684
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
100g margarin717 kcal
-
80g xilit192 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
434 kcal
-
100g diabetikus liszt330 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A mázhoz
-
100g teavaj717 kcal
-
50g xilit120 kcal
-
68 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
3425
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
10.5g margarin75 kcal
-
8.4g xilit20 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
23g tojás29 kcal
-
45 kcal
-
10.5g diabetikus liszt35 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10.5g sárgabaracklekvár29 kcal
A mázhoz
-
10.5g teavaj75 kcal
-
5.2g xilit13 kcal
-
3.1g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
10.5g habtejszín31 kcal
Összesen
359
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 48.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 418 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 405 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
684
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.2 g
Zsír
-
Összesen 244.6 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1046 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1607.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 713 mg
-
Nátrium 360 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 256.7 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 275 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2092 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 631 mg
-
Retinol - A vitamin: 2023 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 828 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 985 micro
Összesen
3425
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
359
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a margarint a xilittel (amit porrá daráltunk) habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját és a vaníliarúd kikapart belsejét vagy a vanília aromát.
- A 4 tojás fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába, ezután a szénhidrátcsökkentett lisztkeverékünket és a kakaóport (vagy magas kakaótartalmú cukormentes olvasztott étcsokoládét) is óvatosan elkeverjük benne. Aki nem bízik magában, az tehet bele egy kevés sütőport, amit előzőleg a szénhidrátcsökkentett lisztbe kell elkeverni.
- Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk és megsütjük. A tésztát tűpróbával ellenőrizhetjük, vagy a kezünkkel óvatosan megnyomkodva, ha nem esik be, hanem rugalmas állagú, akkor tökéletes.
- A tésztát a formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük belőle, és 3 lapba vágjuk.
- Az alsó lapot megkenjük cukormentes meleg sárgabaracklekvárral, és rátesszük a középső lapot, majd azt is megkenjük, és rátesszük a felsőt. (Ha a lapokat száraznak érezzük, akkor egy kis xilitet vízzel felforralhatunk, és még a lekvárral való megkenés előtt kicsit meglocsolhatjuk itt-ott a lapokat, de csak óvatosan, nehogy eláztassuk a tésztát!)
- Ezután elkészítjük a csokoládémázat, amelyet készíthetünk jó minőségű cukormentes étcsokoládéból, de holland kakaóból is teavajjal, xilittel és egy pici tejszínnel. (Én ezt a második variációt választottam, és magam készítettem a mázat.)
- Megolvasztjuk mikróban a teavajat, beletesszük a xilitet és a kakaóport, amit kézi habverővel egy pár perc alatt simára keverünk. Adunk hozzá egy pici tejszínt, hogy folyékonyabb legyen, de nem sokat, mert étcsokis kell, hogy legyen a bevonó, és a sok tejszíntől tejcsokis lenne. Ez a máz nem lesz olyan kemény, mintha csokoládéból készülne, de szépen megdermed, és könnyen vágható.
- A mázzal egyenletesen bevonjuk a tortánkat, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a teteje, és összeérjenek az ízek.
- Másnap tálaljuk, esetleg díszíthetjük aszalt sárgabarackkal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 22409
- Feltöltés dátuma: 2012. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy újabb teljesen cukormentes sütemény receptem, amelyet szénhidrátcsökkentett liszttel készítettem, ezért fogyókúrázóknak és cukorbetegeknek egyaránt ajánlom. Jó étvágyat hozzá!