Cukkinivel és burgonyával egybesült csirke
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
125g csirkecomb139 kcal
-
54g csirkeszárny63 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
75g paprika12 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
35g kefir21 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
214g csirkeszárny253 kcal
-
400g cukkini65 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
140g kefir85 kcal
-
0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
11 kcal
-
20g csirkecomb22 kcal
-
8.6g csirkeszárny10 kcal
-
16g cukkini3 kcal
-
20g burgonya12 kcal
-
12g paprika2 kcal
-
8g paradicsom1 kcal
-
5.6g kefir3 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 34.4 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 769.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 408.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 476 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 2358 micro
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 137.5 g
Zsír
-
Összesen 87.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 572 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3077.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 373 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 1635 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1634.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 370 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 531 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 254 micro
-
β-karotin 1905 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 9430 micro
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 206 micro
-
Lut-zea 378 micro
Hozzávalók
-
1 db csirkemellfilé
-
2 db csirkecomb
-
2 db csirkeszárny
-
2 db cukkini
-
50 dkg burgonya
-
3 db paprika
-
2 db paradicsom
-
140 ml kefir
-
1 kk fűszerpaprika
-
1 kk kakukkfű
-
1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A csirkemellet felszeleteljük, a combokat félbevágjuk, bőrüket lehúzzuk. A szárnyak végeit levágjuk. A csirkedarabokat besózzuk, borsozzuk és 20-30 percig állni hagyjuk.
- A cukkinit vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. A szeleteket lapos tányérra terítjük, sózzuk, 5 percig állni hagyjuk, majd egy papírtörlővel leitatjuk a levet, amit eresztett.
- A burgonyát meghámozzuk, és fél cm-esre szeleteljük. A paprikákat csíkokra vágjuk, a paradicsomokat pedig felkarikázzuk.
- Egy jénai vagy tűzálló tál alját kikenjük olajjal. Leteszünk egy sor burgonyát, egy sor cukkinit, majd erre tesszük a csirkedarabokat. Rárakjuk a maradék cukkinit és burgonyát a csirkék tetejére, majd erre halmozzuk a paprikát és a paradicsomszeleteket.
- A fűszereket egy kis tálban szárazon összekeverjük (fűszerpaprika, kakukkfű, szárnyas fűszerkeverék), és ezzel megszórjuk a tetejét, majd ráöntjük a pohár kefírt.
- Előmelegített sütőben alufóliával letakarva sütjük. Az utolsó 10 percben vegyük le a fóliát, és úgy süssük készre!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16086
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 03.
Ajánló
Tetszés szerint bármilyen zöldségfélével gazdagíthatjuk (brokkoli, karfiol, sárgarépa, padlizsán, gomba, stb...). Ha burgonya nélkül készítjük, akkor akár párolt rizzsel is tálalható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Az egyszerűség kedvéért sokszor részesítem előnyben a jénai vagy pataki tálba rétegezett különböző zöldségekből és húsból álló ételeket. Ez a recept is egy ilyen összeállítás. Ha jénai tálban készítjük, akkor kövessük a leírást, ha viszont pataki tálban sütjük, akkor figyeljünk a következőkre, hogy ételünk minél egészségesebb legyen: - nem szükséges olajat öntenünk alá, - a pataki tálat áztatás után a hideg sütőbe helyezzük, és negyedóránként fokozatosan emeljük a sütő hőmérsékletét (ezzel meghosszabbodik a sütési időnk nagyjából 45-60 perccel) - a pataki tál tetejét is levehetjük az utolsó 10 percben, akárcsak a jénai tálról az alufóliát, de ez a lépés akár ki is maradhat.