r
Nosalty Logó

Cukkinis-krumplis csirkenyárs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Andi80_
Cukkinis-krumplis csirkenyárs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2326 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2310.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    1475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2038 micro
Összesen 1163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    182.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4621.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    2950 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    766.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4075 micro
Összesen 2326 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a pácot: az olajban elkeverjük a sót, borsot és a granulátumot.
  2. A csirkemellet alaposan megmossuk, és nagyobb kockákra vágjuk (kb. 2×2 cm), és a pácba dobjuk.
  3. A cukkinit megmossuk, ha öregebb, akkor a belsejét kivájjuk, ha zsenge, akkor meghagyjuk, és a husikkal megegyező darabkákra szeljük. Ez is mehet a pácba.
  4. A husit és a cukkinit a páccal kb. egy órán át a hűtőben hagyjuk pihenni.
  5. A pálcákat beáztatjuk vízbe.
  6. A krumplikat megmossuk. Ha kicsit nagyobbak, negyed részre vágjuk.
  7. A sütőt előmelegítjük.
  8. Elkezdjük feltűzdelni a pálcákra a következő sorrendben: krumpli-hús-cukkini-hús-krumpli. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
  9. Egy tepsibe pakoljuk a nyársakat, a maradék páclével, és kevéske vízzel meglocsoljuk.
  10. Fedő/alufólia alatt 35-40 percet sütjük, majd azt levéve 15 percet pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x39
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4296
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Ajánló

Grillen is készíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis-krumplis csirkenyárs
Andi80_ 380 recept

Még mindig sok a cukkini a kertben, alig győzzük enni és ajándékozni. Most ezt a fincsi kis nyársakat találtam ki. Mivel párom a diétája miatt nem eszik krumplit, ezért neki csak sima cukkini-hús nyárs készült, és az ő krumpli részét beledobáltam a tepsi végébe. Ha valaki pirultabbra szeretné, hagyja még kicsivel több ideig sülni. 8 db nyárs készült ebből az adagból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...