r
Nosalty Logó

Csokoládés-vaníliás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés-vaníliás kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4925 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 312 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 1234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2017.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    720.9 g
  • Cukor
    502 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1928 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1901 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1463 micro
Összesen 4925 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral fényes keményre felverjük. Levesszük a gőzről, és belekeverjük a tojások sárgáját.
  2. Beleforgatjuk a pudingporokat és a szódabikarbónát. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
  3. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből, és ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.
  5. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a krémet.
  6. A pudingport megfőzzük a tejben, és kihűtjük.
  7. Amíg hűl, közben megkevergetjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
  8. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával.
  9. Ha kihűlt a puding, a vajas krémhez keverjük. A jól kikevert krémmel töltjük meg a lapokat.
  10. Kicsit állni hagyjuk, és kockákra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x36x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 45235
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 30.

Ajánló

Megjegyzés: Sütési időt nem igazán szeretek megadni, mert minden sütő másképpen süt. A legjobb megoldás egy vékony kötőtű vagy zsákvarró tű. Megbökjük vele a tésztát, és ha már nem ragad, akkor kivesszük a sütőből. Elég magasra feljön sütés közben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesszájú családunk egyik vasárnapi süteménye. Főzés közben gyorsan elkészül, és mire az ebédet megesszük, már fel is lehet szeletelni. Tetejére lehet tenni csokimázat, vagy meghinthetjük porcukorral, de üresen hagyva is dekoratív süti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...