r
Nosalty Logó

Csokoládés rugelach

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NapsütötteVidékünkön
Csokoládés rugelach
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

900
Kalória
15.2g
Fehérje
137.1g
Szénhidrátok
32.5g
Zsír
66.6g
Víz
187.5g
Koleszterin
5.5g
Rost
67.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 5398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    194.8 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3017.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1489 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    822.9 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    399.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    716 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1123 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 5398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, 100 g cukrot, szárított élesztőt, tojássárgáját, tejfölt, vaníliaaromát és a vaj felét egy robotgép üstjébe helyezzük, és elindítjuk a dagasztást (kézzel is készíthetjük). Pár perc elteltével kis adagokban hozzáöntjük a tejet, és további 10 perc alatt egy egynemű tésztát dagasztatunk. A tészta egy kis részét a kezünkbe vesszük, a széthúzásával ellenőrizzük a nyújthatóságát. Ha elszakad, egy evőkanál vizet keverünk a tésztába. 45 perc alatt szobahőmérsékleten kelesztjük meg.
  2. A vaj másik feléhez adjuk a csokoládét, és mikrohullámú sütőben (egy kisebb lábosban is készíthetjük) 30 másodpercig melegítjük, majd elkeverjük. A műveletet addig ismételjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad, de még krémes.
  3. A tésztát (mérleggel) elfelezzük, 2 részletben fogunk vele dolgozni. Kigömbölyítjük, és 3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a csokoládékrémmel. A tészta felénk eső részét a téglalap kétharmadáig hajtjuk, majd erre a hátsó részt. Az így kapott téglalap két végét (jobbról és balról is) a tészta közepéig hajtjuk.
  4. Megfordítjuk a hajtogatott tésztát. Ha szükségét érezzük, lisztezhetjük a munkafelületet. Kinyújtjuk, majd ismét megkenjük a csokoládékrémmel. A téglalapot 12 egyforma nagyságú háromszögre vágjuk. Szorosan feltekerjük őket, majd kissé megnyomkodjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, szem előtt tartva, hogy még nőni fognak. A tojással elkevert 1 dl vízzel megkenjük őket, ezután 15 percig pihentetjük. 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük őket. Látni fogjuk, ha megsültek.
  6. Végül a 200 g cukorral felfőzött 1 dl vízzel kenjük át a rugelach-okat, így egy ropogós réteget és extra édességet kapva. Melegen a legjobb!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A rugelach Izrael egyik legkedveltebb édessége, aminek mindenképp az ott készülő változatát szerettem volna elkészíteni, ezért ez a recept egy izraeli hölgytől származik. Legközelebb dupla adagot sütök!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!