r
Nosalty Logó

Csokoládés-mandulás őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Halfilé
Csokoládés-mandulás őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 704 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 448 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 704 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    281.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4353.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    924 mg
  • Foszfor
    1866 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.2 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 4228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük habosra a puha margarint. Adjuk hozzá a cukrot és a sót.
  2. Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgáját egyenként dolgozzuk a cukros margarinba.
  3. Aprítsuk durvára a csokoládét, majd olvasszuk fel forró vízfürdő fölött. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjük a masszához.
  4. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és szórjuk bele a darált mandulát és a zsemlemorzsát. Végül forgassuk össze a csokoládés masszával.
  5. Vajazzunk ki alaposan egy őzgerincformát, és töltsük bele a tésztát. Süssük 200 fokon 45 percig.
  6. Borítsuk ki a süteményt a formából, és hagyjuk kihűlni.

A tetejére

  1. Olvasszuk fel a tortabevonót egy kevés margarinnal, és vonjuk be vele a süteményt. Pirítsuk meg a mandulát, és szeleteljük fel hosszanti irányban.
  2. A tortabevonót hagyjuk kicsit megszilárdulni, és tűzdeljük bele a mandulát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 15003
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 16.

Ajánló

Néhány órát mindenképp hagyjuk állni, úgy sokkal finomabb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-mandulás őzgerinc
Halfilé 12 recept

Ezen a karácsonyon kisfiam kérésére ez volt az ünnepi sütemény nálunk. Nagy sikert aratott, elkészítése egyszerű, nagyon finom, és nem annyira hétköznapi, így  szerintem megállja a helyét az ünnepi asztalon. A recept az Édes finomságok című könyvből származik.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...