Csokoládés-mandulás őzgerinc
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Halfilé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
17g margarin120 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
21g mandula123 kcal
-
7g zsemlemorzsa26 kcal
A tetejére
-
33g tortabevonó182 kcal
-
7g mandula39 kcal
Összesen
704
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
100g margarin717 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
125g mandula738 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
A tetejére
-
200g tortabevonó1092 kcal
-
40g mandula236 kcal
Összesen
4228
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
10.6g margarin76 kcal
-
12.7g cukor49 kcal
-
0g só0 kcal
-
23.3g tojás29 kcal
-
10.6g étcsokoládé58 kcal
-
13.2g mandula78 kcal
-
4.2g zsemlemorzsa17 kcal
A tetejére
-
21.2g tortabevonó116 kcal
-
4.2g mandula25 kcal
Összesen
448
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 725.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.9 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
704
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 79.8 g
Zsír
-
Összesen 281.7 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 744 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4353.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 743 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 924 mg
-
Foszfor 1866 mg
-
Nátrium 674 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 365.2 g
-
Cukor 274 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 176.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1135 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 52 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 673 mg
-
Retinol - A vitamin: 1078 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 695 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1068 micro
Összesen
4228
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 18.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
448
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 g margarin
-
120 g cukor
-
1 csipet só
-
4 db tojás
-
100 g étcsokoládé
-
40 g zsemlemorzsa
A tetejére
-
200 g tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- Keverjük habosra a puha margarint. Adjuk hozzá a cukrot és a sót.
- Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgáját egyenként dolgozzuk a cukros margarinba.
- Aprítsuk durvára a csokoládét, majd olvasszuk fel forró vízfürdő fölött. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjük a masszához.
- Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és szórjuk bele a darált mandulát és a zsemlemorzsát. Végül forgassuk össze a csokoládés masszával.
- Vajazzunk ki alaposan egy őzgerincformát, és töltsük bele a tésztát. Süssük 200 fokon 45 percig.
- Borítsuk ki a süteményt a formából, és hagyjuk kihűlni.
A tetejére
- Olvasszuk fel a tortabevonót egy kevés margarinnal, és vonjuk be vele a süteményt. Pirítsuk meg a mandulát, és szeleteljük fel hosszanti irányban.
- A tortabevonót hagyjuk kicsit megszilárdulni, és tűzdeljük bele a mandulát.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 15003
- Feltöltés dátuma: 2014. január 16.
Ajánló
Néhány órát mindenképp hagyjuk állni, úgy sokkal finomabb lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Halfilé
12 recept
Ezen a karácsonyon kisfiam kérésére ez volt az ünnepi sütemény nálunk. Nagy sikert aratott, elkészítése egyszerű, nagyon finom, és nem annyira hétköznapi, így szerintem megállja a helyét az ünnepi asztalon. A recept az Édes finomságok című könyvből származik.