r
Nosalty Logó

Csokoládés-lekváros piskótatallér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Skorpió
Csokoládés-lekváros piskótatallér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatallérhoz

A bevonáshoz

Összesen 624 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatallérhoz

A bevonáshoz

Összesen 2491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatallérhoz

A bevonáshoz

Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 624 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1681.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 2491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A piskótatallérhoz

A bevonáshoz

Elkészítés

A piskótatallérhoz

  1. A tojásokat a cukorral gőz felett sűrűsödésig keverjük robotgéppel (nálam ez15 perc), és a legvégén elkeverjük benne az olajat.
  2. A masszát hűtsük ki, miközben néha megkeverjük; és időközben készítsünk elő 2 sütőpapíros tepsit.
  3. Melegítsük elő a sütőt.
  4. Ha kihűlt a massza, akkor hozzákeverjük a lisztet.
  5. A tésztát osszuk kb. 30 db-ra kanál vagy nyomózsák (zacskó) segítségével. (Nem szükséges ellapítani, mert mire az elosztással végzünk, arra az első sütőpapíron már kellően méretűre lapulnak a piskótáink - ha mégis igazítanánk rajtuk, akkor vizes ujjal végezzük).
  6. A piskótáinkat megsütjük a sütőben.
  7. Ha kihűlt a piskóta, eltávolítjuk a sütőpapírról.
  8. Ízlés szerint lekvárt adagolunk a piskótáink tetejére. Gőz felett megolvasztott csokival díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10550
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-lekváros piskótatallér
Skorpió 49 recept

Ezt a receptet a Nagy csokoládé enciklopédia című könyvben találtam, és kicsit módosítottam. Szerintem hasonlít a tésztája a Pilóta piskótatallérjához.

Hozzávalók

A piskótatallérhoz

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...