r
Nosalty Logó

Csokoládés-kókuszos tallérok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katica
Csokoládés-kókuszos tallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 309 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1208 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 2477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 491 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, a cukorral, morzsoljuk el benne a vajat, adjuk hozzá a vanília aromát, és addig gyúrjuk, még egynemű tésztát nem kapunk.
  2. Osszuk kétfelé, az egyik felébe dolgozzuk bele a kókuszlisztet, a másik felébe a reszelt csokoládét és a kakaóport. (A kakaónál adhatunk hozzá egy kevés vizet, hogy egyenletes legyen az összegyúrás.) Fóliába csomagolva tegyük a tésztákat a hűtőbe egy fél órát pihenni.
  3. Enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki mindkét tésztát külön-külön kb. 30x20 cm-es nagyságra. A csokoládésat kenjük meg egy kis vízzel, fektessük rá a kókuszos tésztát, majd kicsit nyomkodjuk rá, és óvatosan tekerjük fel, mint a bejglit.
  4. Csomagoljuk fóliába a rudat, tegyük a fagyasztóba 15-20 percre, majd éles késsel vágjuk fel kb. 0,5-1 cm-es szeletekre.
  5. Sorakoztassuk a szeleteket sütőpapírral bélelt sütőlemezre/tepsire, és 180 °C fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11222
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs story. Ez egy bármikor, bármilyen mennyiségben készíthető, sokáig elálló apró sütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...