r
Nosalty Logó

Csokoládés-banános tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Csokoládés-banános tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 3731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    222.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3682.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.8 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2188 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    1054 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2078 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1801 micro
Összesen 3731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a kakaóport, a csokoládés pudingport és a szódabikarbónát.
  2. A tésztát egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40 cm) simítjuk, és pár perc alatt megsütjük 180 °C-on. Látni fogjuk, ha megsült.
  3. A tésztát a sütőből kivéve, a hosszabbik oldalánál fogva azonnal feltekerjük egy konyharuha segítségével, majd kihűtjük. A tésztához most egy 30x40 cm-es tepsit használtam, így látható a képen, azonban, ha vastagabb tésztát és krémet szeretnénk, készíthetjük kisebb tepsiben is.

A krémhez

  1. A tojást elkeverjük a liszttel és a tejjel, majd rövid idő alatt sűrűre főzzük, így egy pudingot kapva. Kihűtjük.
  2. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk és belekeverjük a pudingot.
  3. A krémet (lemérve) két felé osztjuk, az egyik felébe vaníliás cukrot, a másik felébe kakaóport keverünk. Ha a kakaós krém a kakaóportól túl kemény, tehetünk bele egy kevés tejet.

Az összeállításhoz

  1. A világos krémet egyenletesen a tésztára kenjük, majd erre a sötétet. A banánok két-két végét levágjuk, kissé segítünk kiegyenesíteni a közepüket. A tészta egy oldalára helyezzük őket, majd a tekercset óvatosan feltekerjük.
  2. Ha szeretnénk, készíthetünk csokoládét a tekercs tetejére vízgőz felett olvasztva. Ekkor az olvasztott csokoládét egy zacskóba töltjük, a végét levágjuk, majd óvatosan csíkokat húzunk a sütemény tetejére.
  3. A nagymamám szerint egy éjszaka hűtőszekrényben jót tesz neki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 626
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 198
  • Össznézettség: 96184
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés-banános tekercs
NapsütötteVidékünkön 174 recept

A nagymamám régi receptje, amit gyakran készít, így illett nekem is megsütni. Hívják elefántkönnycseppnek is, de most ragaszkodnék az ő elnevezéséhez. Az egyik legfinomabb sütemény. Kimondottan egyszerű elkészíteni. Ajánlom mindenkinek! Banánból válasszunk minél hosszabbat és egyenesebbet. Ha mégis túl kicsik, három darabot is felhasználhatunk. A tekercs tetejére készíthetünk olvasztott csokoládét, amivel csíkozhatjuk vagy teljesen bevonhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...