r
Nosalty Logó

Csokoládémousse torta fzizu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládémousse torta fzizu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    278.2 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3986.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    707 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.6 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1597 micro
Összesen 4247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval habbá verjük, majd belerakjuk a cukrot és tovább verjük keményre.
  2. Egyenként beletesszük a sárgájákat, majd beleszitáljuk a kakaós lisztet. Sütőpapíros formába tesszük és megsütjük.
  3. Egy nagyobb keverőtálba tesszük a tojásokat és a cukrot, majd vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. (Nekem ez fél óra szokott lenni.)
  4. Majd megolvasztjuk a csokoládét és belekeverjük a meleg tojáskrémbe. (Nekem van hogy rögtön megszilárdul, akkor öntök bele egy pici meleg tejet, hogy el tudjam keverni.)
  5. Habbá verjük a tejszínt a fixálóval, és óvatosan belekeverjük a lehűlt csokikrémbe.
  6. Ráöntjük a piskótára, és betesszük dermedni a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5017
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Receptkategóriák

A Tolnai Népújság által kiadott szakácskönyvben találtam, ami egyébként a nagymamámé ,csak egyszer elkértem és azóta sem adtam vissza! :) De azt mondta neki nem hiányzik, mert ezeket a "modern" sütiket úgysem süti meg!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...