r
Nosalty Logó

Csokoládé mousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csokoládé mousse torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

A mousse

Összesen 440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

A mousse

Összesen 4402 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

A mousse

Összesen 370 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    304.7 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3729.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    839 mg
  • Foszfor
    1658 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 4402 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

Tészta

A mousse

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből habot verünk egy csipet sóval.
  2. A sárgáját a cukorral és olajjal "fehéredésig" keverjük. A tojásfehérje habot több adagban adjuk hozzá, óvatosan keverve, hogy ne törjük össze.
  3. A lisztet és a kakaót átszitáljuk, összevegyítjük, és ezt is a habba forgatjuk.
  4. Egy 20 cm átmérőjű tortaformába (ha lehet, kapcsos vagy kivehető aljú) töltjük, kicsit odaütögetjük az asztalhoz, hogy elsimuljon és kijöjjenek belőle a buborékok.
  5. 160 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen, körülbelül 10 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e). Félretesszük kihűlni.

A mousse

  1. A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük habbá.
  2. A csokoládét vízgőz felett egy tálban felolvasztjuk, belekeverjük a narancslikőrt és a kardamomot is. Langyosan a felvert tejszínhez adjuk, és robotgéppel addig keverjük, míg hűlni, szilárdulni kezd.
  3. Ekkor a kihűlt tortalapra halmozzuk a formában, tetejét elsimítjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.
  4. Másnap egy éles késsel körbevágjuk a forma szélénél, levesszük a formát. Tetejét villával megcirádázzuk, megszórjuk kakaóporral, és ha még van kedvünk, és tettünk félre egy kis mousse-t, a szélére kis fodrot nyomunk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x10
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 49380
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládé mousse torta
Évi néni 1830 recept

Kollégámnak készítettem, mert kedvelem. Nem tudok tőle olyat kérni, amiben ne lenne a segítségemre. A tortán látszik, hogy nem vagyok egy díszítő bajnok, de az igyekezet a fontos, na meg az íz. Ha továbbra is ilyen kedves lesz velem, biztosan belejövök a díszítésbe is.

Hozzávalók

Tészta

A mousse

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...