r
Nosalty Logó

Csokitorta Timike konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timike85
Csokitorta Timike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 7528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    113 g

Zsír

  • Összesen
    558.5 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    251 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    3552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4625.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    2296 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.2 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5483 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    746 micro
  • K vitamin:
    485 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    2811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5208 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    3243 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4276 micro
Összesen 7528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük 4 ek cukorral, a sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük.
  2. A habba belekeverjük óvatosan a tojássárgáját, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóportis.
  3. Sütőpapírral bélelt formában tűzpróbáig sütjük. Ha megsült és kihűlt, 3 részre vágjuk.
  4. Krém: a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, a puha margarint a porcukorral habosra keverjük, és egyenként hozzáadva a tojások sárgáját tovább habosítjuk, végül belekeverjük az olvasztott csokoládét. A krémet pár órára hűtőbe tesszük dermedni.
  5. Végül összeállítjuk a tortát. Megkenjük a lapokat a krémmel. Az oldalát is bevonjuk vele, leönthetjük még csokoládéval is. Ki hogy szereti díszíteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16101
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokitorta Timike konyhájából
Timike85 22 recept

Ez Anyukám kedvence. Ő tökéletesítette ezt a fantasztikus tortát. A csokoládé a lelke, és tényleg csak a legfinomabb étcsokit vegyétek hozzá.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...