r
Nosalty Logó

Csokis-narancsos tart Titti módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokis-narancsos tart Titti módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Zselé

Összesen 641 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Zselé

Összesen 3845 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Zselé

Összesen 347 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 641 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    241.7 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2042.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1446 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    446 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 3845 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Zselé

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a cukrot és a vajat összegyúrjuk, amíg egybeálló nem lesz. A tésztát 6 felé szedjük, majd 6 tart formába (vagy kisebb piteformába) adagoljuk. A formákban lévő tésztát egyenletesen eloszlatjuk.
  2. 200 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük (sütőtől függ), míg aranybarna lesz.

Krém

  1. Amíg a tészták sülnek, gőz felett felhevítjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a feldarabolt csokoládékat.
  2. A tésztákat melegen kivesszük a formákból, beletöltjük a csokikrémet, és hűtőbe rakjuk.

Zselé

  1. A zselatint 2-3 evőkanál cukorral (vagy édesítőszerrel) összekeverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a narancslevet. Forrás után 1 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.
  2. A tűzről levéve 8-10 percig hagyjuk pihenni, majd meglocsoljuk a hűtőből kivett tart-okat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 12x12
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 494
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Természetesen bármilyen krémmel és zselével elkészíthető. Amennyiben zselé nélkül szeretné valaki, úgy egy könnyebb tölteléket ajánlok, mert különben túl tömény lenne.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Zselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...