r
Nosalty Logó

Csokis-narancsos keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Esztella22
Csokis-narancsos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4026 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    203.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2118.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.1 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1055 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 4026 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 459 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Az étcsokit lereszeljük, mint ahogy a narancs héját.
  2. A tészta valamennyi hozzávalóját összegyúrjuk, és folpackban kb. fél órát a hűtőszekrényben hűtjük.
  3. A tésztát liszttel megszórt munkalapon kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és négyzeteket vagy karikákat szúrunk ki belőle. A kekszek felének a közepét pedig szív alakú formával is kiszúrjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük. Sütési hőmérséklet: elektromos sütőt 165 fokra előmelegítjük, és légkeverésesen kb. 7-10 perc alatt készre sütjük.

Krém

  1. A fehér csokit gőz fölött felolvasztjuk, és két kanál narancslikőrt teszünk hozzá.... A csoki összeugrik.
  2. Az így keletkezett krémet egy habzsákba tesszük, és a telített kekszek közepére nyomjuk. Erre a szívecskés kekszet ráhelyezzük úgy, hogy a fehér csoki a szív formát teljes egészében kitöltse.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4070
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-narancsos keksz
Esztella22 17 recept

Nagyon egyszerűen elkészíthető süti, és nagyon finom is. Kíváncsian várom a családom és a barátom véleményét... remélem, Nekik is annyira ízleni fog, mint nekem! :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...