r
Nosalty Logó

Csokis macaron kicsipetra konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis macaron kicsipetra konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3871 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    180.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3271.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    723 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.2 g
  • Cukor
    491 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 3871 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A mandulát a porcukorral átszitáljuk - én lusta voltam, és kihagytam:)
  2. A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a csipet sót, és elkezdjük felverni. Mikor elkezd fehéredni, kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük jó kemény habbá.
  3. A felvert habhoz adjuk a cukros mandulát.
  4. A sütőpapírral bélelt tepsire ceruzával 50 ft-os méretű formákat rajzolunk, és a habzsákba töltött tésztát rájuk nyomjuk.
  5. Fontos, hogy ezután egy órát hagyjuk pihenni, így lesz "talpa" a macaronnak.
  6. 150 fokos sütőben 13-14 percig sütjük.

Krém

  1. A habtejszínt a cukorral és a fixálóval kemény habbá verjük.
  2. Amikor kész, belekeverjük a kakaóport, és megkenjük vele a macaronokat.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6544
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez volt a harmadik próbálkozásom a macaronnal. Az első kettő csúfos kudarcba fulladt. Majdnem elhittem, hogy ez nekem nem megy, míg meg nem találtam ezt a receptet. Itt-ott változtattam rajta, a tésztába nyugodtan rakhatunk ételfestéket vagy port, én festéket raktam bele, és így tökéletes volt.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...