r
Nosalty Logó

Csokis kókuszrolád

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hajni.SZ
Csokis kókuszrolád
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

1140
Kalória
13.3g
Fehérje
128.5g
Szénhidrátok
66.2g
Zsír
24.2g
Víz
88.4g
Koleszterin
11.2g
Rost
86.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 1140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    331.2 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2968.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.6 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    121.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1147 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 5700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 416 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta száraz összetevőit (kókusz, kekszmorzsa, porcukor és vaníliás cukor) jól összekeverjük egy nagy tálban. A tojásfehérjét felverjük. Hozzáadjuk a száraz tésztához, kézzel összegyúrjuk, majd jöhet a tej is.
  2. Gombóccá formázzuk (nem baj, ha egy kicsit ragad).

Krém

  1. Vízgőz felett felolvasztjuk a 3 rúd étcsokoládét. Amíg a csoki olvad, jól kikeverjük a 2 tojássárgáját a porcukorral. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint, habosra keverjük. Ha kész, akkor belekeverjük az olvasztott csokoládét is.
  2. Hűtőbe tesszük, amíg a tésztát kinyújtjuk.

Díszítés

  1. Két darab 32 cm hosszú ezüst fóliát (folpack) vágunk. Az egyiket pár csepp vízzel meglocsoljuk, majd erre helyezzük a tésztánkat. Kézzel szétnyomkodjuk minél nagyobb területen, majd rátesszük a másik fóliát, és nyújtófával egyenletesen kinyújtjuk. (Így kb. egy 32x28 cm-es téglalapot kapunk.) Lehúzzuk a felső fóliát.
  2. Rákenjük a krémet, majd feltekerjük.
  3. A díszítéshez felolvasztjuk az étcsokoládét és margarint (vagy csak simán az étcsokit), bevonjuk vele a sütit, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
  4. Pár órát hűtőben hagyjuk összeállni, de a legjobb ha egy éjszakát „pihen”. Másnap szeleteljük. Általában 18-20 szelet sütemény van belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Édesanyámtól tanultam. Mi nagyon szeretjük. Időnként variálni szoktam a keksz és kókuszreszelék arányokat - darált mogyoró vagy dió javára -, de a receptet eredeti változatában töltöttem fel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!