r
Nosalty Logó

Csokis-kókuszos sportszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyirati Tíméa
Csokis-kókuszos sportszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a csokis réteghez

Hozzávalók a vaníliás réteghez

Hozzávalók a bevonathoz

Összesen 939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a csokis réteghez

Hozzávalók a vaníliás réteghez

Hozzávalók a bevonathoz

Összesen 9399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a csokis réteghez

Hozzávalók a vaníliás réteghez

Hozzávalók a bevonathoz

Összesen 360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    518.8 g
  • Telített zsírsav
    322 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5259.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    2998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1056.8 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3082 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3020 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 9399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a csokis réteghez

Hozzávalók a vaníliás réteghez

Hozzávalók a bevonathoz

Elkészítés

Hozzávalók a csokis réteghez

  1. Elsőként ledaráljuk a háztartási kekszet, majd összekeverjük a kakaóporral. Cukor nélküli kakaóport is lehet használni, talán akkor egy picivel több cukrot lehet hozzátenni - ízlés szerint.
  2. Közben felolvasztjuk a tejben a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és az étcsokoládét. Nem kell felforralni, csak addig melegíteni, amíg a vaj el nem olvad teljesen. Miután levettük a tűzről, hozzáöntjük a rumaromát is.
  3. A tejes-vajas keveréket ráöntjük a darált kekszre, és összekeverjük egy fakanál segítségével.
  4. Kibélelünk egy kb. 30x30-as tepsit sütőpapírral, majd egyenletesen elegyengetjük, elnyomkodjuk benne a kekszes keveréket.

Hozzávalók a vaníliás réteghez

  1. A vaníliás pudingot megfőzzük 5 dl tejjel és 3 ek cukorral, majd picit hűlni hagyjuk.
  2. 1 dl tejben felolvasztjuk a vajat. Szintén ne forraljuk, csak melegítsük addig, amíg a vaj fel nem olvad.
  3. A pudingot és az olvasztott vajas tejet összekeverjük a maradék, darált háztartási kekszünkkel. Ha nagyon darabos, még hígítsuk tovább egy pici tejjel.
  4. Ezt a vaníliás réteget egyenletesen eloszlatjuk a csokoládés réteg felett.

Hozzávalók a bevonathoz

  1. Vízfürdő fölött megolvasztjuk az étcsokoládét. Nem tortabevonót, hanem étcsokit használtam, s mivel nagyon besűrűsödött, ezért tettem hozzá néhány evőkanál vizet, így szép egyenletes lett. Akár még egy kiskanálnyi vajat is lehet hozzátenni, hogy fényesebb legyen.
  2. A felolvasztott csokoládét elegyengetjük a sütemény tetején, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
  3. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, utána gyönyörűen szeletelhető lesz.
  • Tepsi mérete: 30*30*3
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 17605
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-kókuszos sportszelet
Nyirati Tíméa 1 recept

Van a családunknak egy régi apró kis nyaralója, amit még a nagyapám épített a családjának. Gyermekként is, most is imádom itt tölteni a nyarakat. Együtt sütögettünk a nagyival, az ő csodás süteményei szerettették meg velem a sütést. A mai napig imádok sok időt tölteni a kicsi házban, igaz már nagyi sajnos nincs velünk, és a sütője sem a régi már. Emiatt a nyári gyerekeknél  sok fejtörést okoz, mit is készítsünk az ünnepekre, szülinapokra-névnapokra, ezért szoktunk rá itt a sütés nélküli sütemények készítésére. Ez a recept félig a közkedvelt sportszelet, félig saját ötlet alapján készült el.

Hozzávalók

Hozzávalók a csokis réteghez

Hozzávalók a vaníliás réteghez

Hozzávalók a bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...