r
Nosalty Logó

Csokis-céklás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Csokis-céklás szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 617 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5641.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1568 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2238 mg
  • Nátrium
    1362 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412 g
  • Cukor
    231 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1310 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 3707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Legelső lépésként a céklát készítjük elő, amire kétféle lehetőségünk van. A meghámozott, nagyobb darabokra vágott céklát vagy megfőzzük, vagy sütőben, alufólia alatt megsütjük. Ez utóbbit ajánlom, mert úgy jobban megmarad az íze!
  2. Amíg a cékla puhul (vagyis sül-fő), előkészítjük a többi hozzávalót. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hagyjuk visszahűlni. A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a meghűlt vajas csokit, végül pedig a sütőporral, csipetnyi sóval elkevert lisztet.
  3. A kihűlt céklát apró lyukú reszelőn lereszeljük, és a tésztaalapba keverjük. Az így kapott csokis-céklás masszát egy kikent, kapcsos tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  4. A tejfölt kikeverjük a 3 evőkanálnyi cukorral, és a sütőből és a tortaformából kivett, még meleg süti tetejére kenjük. Mikor már meghűlt a sütink (tehát nem tud szétfolyni rajta a csoki), megszórjuk csokicseppekkel vagy csokiforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 959
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 26.

Ajánló

Desszertként egy csésze kávé, tea mellé kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-céklás szelet
giuliettalupa 82 recept

Egy kedves ismerősöm kínált meg ezzel a sütivel, és rögtön mellékelte a receptjét is. Nagyon finom, puha a tésztája, de nekem még valami hiányzott róla. Így mikor elkészítettem, annyival egészítettem ki, hogy a tetejét megkentem cukros-tejföllel és megszórtam csokicseppekkel. Aki nem szereti a tejfölös dolgokat, az megpróbálhatja krémmel, habbal vagy csokimázzal bevonni. úgy is finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...