r
Nosalty Logó

Csokis áfonyás vezúv

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pancsika
Csokis áfonyás vezúv
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

690
Kalória
7.6g
Fehérje
47.6g
Szénhidrátok
52.8g
Zsír
63.6g
Víz
201.4g
Koleszterin
3.6g
Rost
29.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 5513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    422.7 g
  • Telített zsírsav
    255 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3419.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    1349 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    508.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2932 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2871 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 5513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 381 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a csokoládéval vízfürdőn felolvasztjuk, egyenletes, krémes kell, hogy legyen. Félretesszük hűlni.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral, sóval és végül a liszttel robotgéppel simára keverjük, hozzáadjuk a felolvasztott csokoládés-vajas keveréket, tovább folytatjuk robotgéppel a keverést. Legvégén óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
  3. Szilikon muffin formákba öntjük a keveréket, de csak kb. 3/4-éig töltjük meg (sütés közben még duzzad), és 2-3 szem áfonyát teszünk a tésztába. Ezután 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
  4. Az 1 óra letelte előtt a sütőt 200 fokra állítjuk, és előmelegítjük. Majd 6-8 perc alatt megsütjük.
  5. Kivesszük a süteményt, picit hűlni hagyjuk, majd tányérra kiöntve dekoráljuk (áfonya szemekkel, vanília fagylalttal és a 2 dl kemény habbá vert tejszínnel).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Imádjuk a tömény csokoládés édességeket. Elsőre komplikáltnak tűnik az elkészítése, de tényleg nagyon gyors és egyszerű.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Réteges kakaós-fahéjas krémes

Az eredeti receptet Mrs. Lipton blogján találtam, és rögtön kapva kaptam az alkalmon, hogy elkészítsem. Nem nehéz megcsinálni, mégis mennyeien finom és szép. Mindenkit levett a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!