r
Nosalty Logó

Csokis áfonyás vezúv

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Csokis áfonyás vezúv
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 5513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    422.7 g
  • Telített zsírsav
    255 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3419.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    1349 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2932 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2871 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 5513 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a csokoládéval vízfürdőn felolvasztjuk, egyenletes, krémes kell, hogy legyen. Félretesszük hűlni.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral, sóval és végül a liszttel robotgéppel simára keverjük, hozzáadjuk a felolvasztott csokoládés-vajas keveréket, tovább folytatjuk robotgéppel a keverést. Legvégén óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
  3. Szilikon muffin formákba öntjük a keveréket, de csak kb. 3/4-éig töltjük meg (sütés közben még duzzad), és 2-3 szem áfonyát teszünk a tésztába. Ezután 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
  4. Az 1 óra letelte előtt a sütőt 200 fokra állítjuk, és előmelegítjük. Majd 6-8 perc alatt megsütjük.
  5. Kivesszük a süteményt, picit hűlni hagyjuk, majd tányérra kiöntve dekoráljuk (áfonya szemekkel, vanília fagylalttal és a 2 dl kemény habbá vert tejszínnel).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6293
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.

Ajánló

Mindig frissen sütve tálaljuk, akkor a közepe lágy és folyékony. A mélyhűtőben több adagot is tárolhatunk lefagyasztva, és szükség esetén 10 perc alatt készre tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis áfonyás vezúv
Pancsika 101 recept

Imádjuk a tömény csokoládés édességeket. Elsőre komplikáltnak tűnik az elkészítése, de tényleg nagyon gyors és egyszerű.

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...