r
Nosalty Logó

Csokimázas torta meggytöltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokimázas torta meggytöltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortaalaphoz

A töltelékhez

Összesen 810 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortaalaphoz

A töltelékhez

Összesen 6480 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortaalaphoz

A töltelékhez

Összesen 395 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 810 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    328.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3893.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    860.5 g
  • Cukor
    646 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    357 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2598 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2454 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1695 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 6480 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A töltelékhez

Elkészítés

A tortaalaphoz

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit egyszerre egy robotgépben alaposan összekeverjük. Ügyeljünk rá, hogy minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lenni, így időben vegyük ki őket a hűtőszekrényből. A tésztát a sütőpapírral kibélelt, kivajazott, lisztezett tortaformába egyengetjük és az előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt (tűpróba) készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd két lapra elvágjuk.
  2. A töltelékhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a margarint. A porcukrot átszitáljuk, majd a lekvár kivételével minden egyéb hozzávalót, az olvadt csokoládét is, hozzáöntjük és robotgéppel magas fokozaton kikeverjük a csokimázat. Ne ijedjünk meg, tényleg soknak tűnik a krém a tésztához, de jó vastagon fel lehet kenni, és gyorsan megszilárdul.
  3. A torta alsó részét a kínáló tálra fektetjük, megkenjük a meggylekvárral (nem teljesen a széléig, mert a követekező lapot rányomva ki fog folyni), majd ráhalmozzuk a csokimáz kb. 1/3-át és óvatosan szétterítjük. Erre megint lehet csepegtetni, vagy ahogy sikerül rákenni meggylekvárt.
  4. Ráfektetjük a második tortalapot, kissé megnyomkodjuk, hogy a krém a széléig kiterüljön. Az egészet bevonjuk a maradék csokikrémmel, az oldalát végigkenjük és minden maradékot a tetejére halmozunk, nem simítjuk el, csak lazán hagyjuk. Különböző dekorációs cukorkával megszórhatjuk, vagy akár meggyel is díszíthetjük, amíg a krém meg nem dermed.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7936
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Receptkategóriák

Valami nagyon csokisat szerettem volna készíteni és enni :) Ekkor találtam rá Nigella régimódi csokitortájára, azonban a mindösszesen fél kg cukor meglehetősen ijesztőnek tűnt. Így gondoltam, hogy a savanykás meggylekvárral talán tompítani tudok az édességén. Megjegyzem a végeredmény fantasztikus lett, és hűen a mottómhoz, ezt az intenzív csokitortát nagyon könnyen és gyorsan el lehet készíteni, akár kevésbé gyakorlott cukrász háziasszonyoknak is. Nem tudom, meddig áll el, mert nálunk egy nap alatt elfogyott.

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...