Csokimázas torta meggytöltelékkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tortaalaphoz
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
23g margarin161 kcal
-
19g tejföl37 kcal
-
0 kcal
-
6 kcal
-
14g tojás17 kcal
A töltelékhez
-
13g meggylekvár35 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
23g étcsokoládé123 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g cukorszirup1 kcal
Összesen
810
kcal
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tortaalaphoz
-
200g finomliszt728 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
180g margarin1291 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
0 kcal
-
46 kcal
-
110g tojás138 kcal
A töltelékhez
-
100g meggylekvár278 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
180g étcsokoládé983 kcal
-
80g margarin574 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
4g cukorszirup11 kcal
Összesen
6480
kcal
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tortaalaphoz
-
12.2g finomliszt44 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
12.2g cukor47 kcal
-
11g margarin79 kcal
-
9.2g tejföl18 kcal
-
0.5g vanília kivonat0 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
A töltelékhez
-
6.1g meggylekvár17 kcal
-
18.3g porcukor71 kcal
-
11g étcsokoládé60 kcal
-
4.9g margarin35 kcal
-
6.1g tejföl12 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0.2g cukorszirup1 kcal
Összesen
395
kcal
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 486.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.6 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 307 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
810
kcal
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 52.4 g
Zsír
-
Összesen 328.5 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 134 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 522 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3893.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 644 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 1346 mg
-
Nátrium 1290 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 860.5 g
-
Cukor 646 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 357 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2598 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 262 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 398 mg
-
Retinol - A vitamin: 2454 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1695 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 596 micro
Összesen
6480
kcal
- 3% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
395
kcal
Hozzávalók
A tortaalaphoz
-
20 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1.5 tk szódabikarbóna
-
20 dkg cukor
-
18 dkg margarin
-
1.5 dl tejföl
-
2 teáskanál vanília kivonat
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 db tojás
A töltelékhez
-
5 ek meggylekvár
-
30 dkg porcukor
-
18 dkg étcsokoládé
-
8 dkg margarin
-
1 dl tejföl
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
Elkészítés
A tortaalaphoz
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit egyszerre egy robotgépben alaposan összekeverjük. Ügyeljünk rá, hogy minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lenni, így időben vegyük ki őket a hűtőszekrényből. A tésztát a sütőpapírral kibélelt, kivajazott, lisztezett tortaformába egyengetjük és az előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt (tűpróba) készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd két lapra elvágjuk.
- A töltelékhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a margarint. A porcukrot átszitáljuk, majd a lekvár kivételével minden egyéb hozzávalót, az olvadt csokoládét is, hozzáöntjük és robotgéppel magas fokozaton kikeverjük a csokimázat. Ne ijedjünk meg, tényleg soknak tűnik a krém a tésztához, de jó vastagon fel lehet kenni, és gyorsan megszilárdul.
- A torta alsó részét a kínáló tálra fektetjük, megkenjük a meggylekvárral (nem teljesen a széléig, mert a követekező lapot rányomva ki fog folyni), majd ráhalmozzuk a csokimáz kb. 1/3-át és óvatosan szétterítjük. Erre megint lehet csepegtetni, vagy ahogy sikerül rákenni meggylekvárt.
- Ráfektetjük a második tortalapot, kissé megnyomkodjuk, hogy a krém a széléig kiterüljön. Az egészet bevonjuk a maradék csokikrémmel, az oldalát végigkenjük és minden maradékot a tetejére halmozunk, nem simítjuk el, csak lazán hagyjuk. Különböző dekorációs cukorkával megszórhatjuk, vagy akár meggyel is díszíthetjük, amíg a krém meg nem dermed.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7942
- Feltöltés dátuma: 2012. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Valami nagyon csokisat szerettem volna készíteni és enni :) Ekkor találtam rá Nigella régimódi csokitortájára, azonban a mindösszesen fél kg cukor meglehetősen ijesztőnek tűnt. Így gondoltam, hogy a savanykás meggylekvárral talán tompítani tudok az édességén. Megjegyzem a végeredmény fantasztikus lett, és hűen a mottómhoz, ezt az intenzív csokitortát nagyon könnyen és gyorsan el lehet készíteni, akár kevésbé gyakorlott cukrász háziasszonyoknak is. Nem tudom, meddig áll el, mert nálunk egy nap alatt elfogyott.