r
Nosalty Logó

Csokimázas karamellkrém torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ildikó79
Csokimázas karamellkrém torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

765
Kalória
8.7g
Fehérje
106.8g
Szénhidrátok
34.3g
Zsír
35.3g
Víz
109.6g
Koleszterin
2.1g
Rost
83.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 765 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 3827 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 765 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    171.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1696 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.2 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    176.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 3827 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 336 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak és utána adjuk hozzá a cukrot, és a 6 ek vizet, majd tovább verjük jó keményre.
  2. Ha kész, akkor hozzáadjuk a tojássárgáját és a lisztet, szódabikarbónát, amivel óvatosan keverjük el körkörös mozdulatokkal, hogy ne törjük össze a fehérjét.
  3. Előmelegített sütőben 200 fokon alsó-felső sütésen, vajazott, lisztezett tortafomában megsütjük.
  4. A krémhez valók közül a cukrot lassú tűzön felolvasztjuk és ha felolvadt, hozzáadjuk a forró tejet, ami összehúzza a cukrot, de folyamatos keverés mellett felolvad. Majd ha elolvadt a cukor, hozzáadjuk az olvasztott margarint és a lisztet, amit csomómentesre keverünk, összeforraljuk és félretesszük hűlni.
  5. Ha meghűlt a tészta és elég magasra sikerült, akkor 3 lapba vágjuk, és mindegyik lapot megkenjük a kihűlt karamellkrémmel, és bevonjuk vele a tortát.
  6. A csokimázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, és belekeverjük az olvasztott margarint, majd bevonjuk vele a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy névnapi tortának készült, mindenkinek ízlett a családban.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!