r
Nosalty Logó

Csokikrémmel töltött diós piskótatorta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bodnár Évi
Csokikrémmel töltött diós piskótatorta
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 3146 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 394 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    309.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2631.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 3146 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét 1 csipet sóval verjük fel kemény habbá. A tojások sárgájához hozzáadjunk a cukorpótlót, az aromát, majd keverjük habosra. Hozzáadjuk a kakaót, keverjük pár percig, majd apránként, fakanállal keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.
  2. Ehhez a tojásos masszához adagoljuk a ledarált diót, amit óvatosan forgatunk hozzá.
  3. A kész masszát lemérjük, majd mérleg segítségével kettéosztjuk. Kivajazunk és belisztezünk két 20 cm-es tortaformát, majd beleterítjük a megfelezett tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt mindkét tortát készre sütjük. (Ha a sütemény illata megcsapja az orrunkat és a forma oldalától elvált a tészta, akkor biztosan megsült! Az utolsó 10 percben zárjuk el a hőt, mert a sütő még kb. 10 percig tartja a beállított hőmérsékletet.)
  4. Ha kisült, néhány perc pihentetés után borítsuk rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  5. A krém hozzávalóit kézi robotgéppel krémesre keverjük, majd hűtőben lehűtjük.
  6. Amikor a tortalapok kihűltek, és a krém is megdermedt, töltsük meg a tortát. A krémet úgy osszuk el a két lap közé, hogy a tetejére is maradjon.
  7. A torta oldalát darált dióval panírozzuk, a tetejét villával megcirádázzuk. A torta szélét reszelt étcsokival, a közepét kókuszreszelékkel és kezeletlen narancs reszelt héjával díszítjük.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 502
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 01.

Ajánló

Ez a torta diétás ugyan, de a hagyományosan étkezők is szeretni fogják, mert semmilyen szokatlan íz nincs benne. Egyszerűen elkészíthető, mutatós torta

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokikrémmel töltött diós piskótatorta
Bodnár Évi 27 recept

Édesítésre "négyszeres" (vagy "negyedannyi") édesítőt használtam, de ízlés szerint lehet mást is. A torta sütéséhez legpraktikusabb a szilikon forma.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A 10 legolvasottabb gasztrointerjúnk az évben

Idén sem maradtatok aktuális, friss gasztrointerjúk nélkül, hiszen riportereink egész évben repültek a legmenőbb új helyekre és legzseniálisabb vendéglátósokhoz, séfekhez, cukrászokhoz, hogy kifaggassák őket egy-egy érdekfeszítő interjú érdekében. Olvassátok újra azokat, melyek a legolvasottabbak voltak idén!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!