r
Nosalty Logó

Csőben sült, zöldséges-rizses csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Csőben sült, zöldséges-rizses csirke
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

557
Kalória
21.5g
Fehérje
44.2g
Szénhidrátok
32.1g
Zsír
214.8g
Víz
104.1g
Koleszterin
2.6g
Rost
1.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    214.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2044 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1827.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    859 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    790 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3147 micro
Összesen 2228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombfilét előző este bepácoljuk. Egy méretes edényben elkeverjük a sültcsirke-fűszersót kb. 3 evőkanál olívaolajjal, sóval. Ebbe beleforgatjuk a húst, és lefóliázva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. Másnap a hagymát, petrezselymet finomra aprítjuk, a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy méretes serpenyőbe teszünk kb. 4 evőkanál olívaolajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk. Ezután belekeverjük a sárgarépát, és összesütjük. Félretesszük.
  3. A rizst alaposan megmossuk, és vízben hagyjuk addig, amíg a tepsit előkészítjük, a sütőt bekapcsoljuk.
  4. A rizst egy szűrőbe tesszük, és lecsepegtetjük, majd egy méretes tepsibe vagy jénai tálba öntjük. Összekeverjük a felaprított petrezselyemzölddel. Elegyengetjük. A petrezselymes rizsre fektetjük a pácból kiemelt csirkecombfilét. A hús tetejére egyenletesen elosztjuk az összesütött zöldségeket. Ráöntünk másfél bögre hideg vizet.
  5. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 40-45 percig sütjük. Az idő leteltével levesszük a fóliát, és ellenőrizzük húst. Ha a rizs puhára dagadt, a zöldség rásült a húsokra, kivesszük a tepsit. Langyosra hűtjük, és kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A home office néha kevés időt engedélyez az embernek. Éppen ezért összedobtam a hozzávalókat, és amíg a sütőben készült az ebéd, nyugodtan dolgozhattam. Finom, ízletes étel került délben az asztalra. A rizs és a hús ily módon sokkal zamatosabb lett. Próbáljátok ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban, vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!