r
Nosalty Logó

Csőben sült tejfölös karalábé sütnivaló kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Csőben sült tejfölös karalábé sütnivaló kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1820.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    933 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    107 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3641.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    1866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a karalábékat, és felszeleteljük (ca. 1 cm). A sütnivaló kolbászt kinyomjuk a bőréből, egy tálban villával szétnyomkodjuk, pici tejföllel lazítjuk, esetleg ízlés szerint fűszerezzük.
  2. A karalábét sos vizben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük.
  3. Egy jénait kivajazunk, ráfektetjük a karalábészeletek felét, sózzuk, alaposan megborsozzuk, és a tejföl felét rákenjük.
  4. A fellazított kolbászmasszát ennek tetejére lapogatjuk. A maradék karalábéval befedjük az egészet, szintén sózzuk-borsozzuk, bőven megkenjük tejföllel, és pár csepp olajjal.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. (Sütője válogatja - nálam 200 fokon fél óra alatt sült meg, de a sütőm már nem a legújabb). Tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3361
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 16.

Ajánló

Friss kenyeret adunk mellé. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült tejfölös karalábé sütnivaló kolbásszal
Marti48 317 recept

Ha nincs sok időnk főzni, vagy mint most nekem, a hőségtől nagy kedvem - ideális kis vacsora, v. könnyű ebed. Kiötlöttem, és már el is fogyott - finomra sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...