r
Nosalty Logó

Csirkés-lilahagymás quiche

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirkés-lilahagymás quiche
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

829
Kalória
40g
Fehérje
63.3g
Szénhidrátok
45.3g
Zsír
209.8g
Víz
315.3g
Koleszterin
2.6g
Rost
3.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 829 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3312 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 226 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 829 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.9 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3372.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1844 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    839 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1493 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1469 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 3312 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból egy egyöntetű tésztát gyúrunk, lisztezett deszkán kicsit kinyújtjuk és egy piteformába igazgatjuk.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük. (Én használtam hozzá sütőbabot, hogy sülés közben nehogy megpúposodjon a tészta alja.)
  3. A hagymát feldaraboljuk, egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Ugyanígy járunk el csirkével, amelyet apró kockákra vágunk, majd olajon megpárolunk.
  4. A még meleg, frissen elősütött tésztára ráhalmozzuk a feltétet. A tejszínt jó alaposan összekeverjük a tojásokkal, az áttört fokhagymával és a frissen apróra vágott bazsalikommal, és a feltétre öntjük.
  5. Az előmelegített sütőbe visszatoljuk, és addig sütjük, amíg megszilárdul és kellemes aranybarnás színt ölt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A quiche (ejtsd: kis) a franciák pizzája (avagy ahogy párom nevezi: a tészta aljú rántotta), egy klasszikus és méltán híres francia étel, mely egy omlós tésztaágyon pihenő tejszínes-tojásos lepény gazdag feltéttel. Imádom, mert nem csak tűzforrón, de hidegen fogyasztva is egyaránt finom. Ami viszont még inkább szerethetővé teszi ezt az ételt, az az étel azon fantasztikus tulajdonsága, hogy független az évszaktól, tehát bármilyen hozzávalóból és egész évben bármikor készíthető.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!