Csirkés-lilahagymás quiche
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g víz0 kcal
A töltelékhez
-
38g lilahagyma14 kcal
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
829
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
A töltelékhez
-
150g lilahagyma55 kcal
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
3312
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
20.3g finomliszt74 kcal
-
10.1g vaj73 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.4g víz0 kcal
A töltelékhez
-
10.1g lilahagyma4 kcal
-
30.4g csirkemellfilé37 kcal
-
11.2g tojás14 kcal
-
13.5g főzőtejszín18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
226
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 45.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 843.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 209.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
829
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 159.9 g
Zsír
-
Összesen 181.4 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3372.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 441 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 1844 mg
-
Nátrium 562 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 839 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1493 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 902 mg
-
Retinol - A vitamin: 1469 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 791 micro
Összesen
3312
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
15 dkg vaj
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
3 kis db lilahagyma
-
2 db csirkemellfilé
-
200 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóiból egy egyöntetű tésztát gyúrunk, lisztezett deszkán kicsit kinyújtjuk és egy piteformába igazgatjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük. (Én használtam hozzá sütőbabot, hogy sülés közben nehogy megpúposodjon a tészta alja.)
- A hagymát feldaraboljuk, egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Ugyanígy járunk el csirkével, amelyet apró kockákra vágunk, majd olajon megpárolunk.
- A még meleg, frissen elősütött tésztára ráhalmozzuk a feltétet. A tejszínt jó alaposan összekeverjük a tojásokkal, az áttört fokhagymával és a frissen apróra vágott bazsalikommal, és a feltétre öntjük.
- Az előmelegített sütőbe visszatoljuk, és addig sütjük, amíg megszilárdul és kellemes aranybarnás színt ölt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 547
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 60
- Össznézettség: 35199
- Feltöltés dátuma: 2012. október 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A quiche (ejtsd: kis) a franciák pizzája (avagy ahogy párom nevezi: a tészta aljú rántotta), egy klasszikus és méltán híres francia étel, mely egy omlós tésztaágyon pihenő tejszínes-tojásos lepény gazdag feltéttel. Imádom, mert nem csak tűzforrón, de hidegen fogyasztva is egyaránt finom. Ami viszont még inkább szerethetővé teszi ezt az ételt, az az étel azon fantasztikus tulajdonsága, hogy független az évszaktól, tehát bármilyen hozzávalóból és egész évben bármikor készíthető.