r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás a javából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Csirkepaprikás a javából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Előkészületek

A paprikás elkészítése

Nokedli főzés

Tálalás

Összesen 1090 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Előkészületek

A paprikás elkészítése

Nokedli főzés

Tálalás

Összesen 4356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Előkészületek

A paprikás elkészítése

Nokedli főzés

Tálalás

Összesen 154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 1090 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.7 g

Zsír

  • Összesen
    202.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3932 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1982 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1461.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    785 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    3839 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4224 micro
Összesen 4356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    272 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Előkészületek

A paprikás elkészítése

Nokedli főzés

Tálalás

Elkészítés

Előkészületek

  1. A négy nagy csirkecombot megtisztítjuk, megmossuk, lebőrözzük, majd a hajlatban kettévágjuk. A bőrökből kettőt félreteszünk, ezeket belefőzzük majd az ételbe, de tálalás előtt kivesszük majd.
  2. A zöldségeket megmossuk, a szalonnát, hagymát és a paprikát apróra kockázzuk, a paradicsomot is kisebb darabokba vágjuk.

A paprikás elkészítése

  1. Egy nagy edényben a szalonnát addig hevítjük, hogy a zsírja teljesen kisüljön.
  2. Erre dobjuk rá a hagymát, és közepes lángon üvegesre pároljuk.
  3. Az edényt félrehúzva fűszerezzünk: jöhet a fűszerpaprika, só, bors és egy nagy keverés.
  4. A tűzre visszatéve rászórjuk a paprikakockákat, és pár percig puhítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és tovább pároljuk, hogy egy szuper tömör alapot kapjunk.
  5. Ehhez adjuk hozzá a combdarabokat és két comb egész bőrét. Most az elején jól átkeverjük, utána inkább csak rázzuk majd az edényt, hogy ne szedjük le akaratunkon kívül a húst a csontról.
  6. Ha kissé kifehéredett a hús kívülről, akkor felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a combokat. Átmozgatjuk, utána sózzuk, fűszerezzük, ha szükséges, és addig rotyogtatjuk fedő alatt csendesen, ameddig teljesen megpuhulnak a combok.
  7. Ekkor kivehetjük a bőröket, és egy tányérra kiemeljük a combokat is.
  8. A szószt botmixerrel pürésítjük, és szűrőn át is passzírozhatjuk.
  9. Egy kis tálkában egy kis doboznyi tejfölt simára keverünk egy kanál liszttel, és kevés szafttal felengedjük, így öntjük az edénybe, ahol teljesen eloszlatjuk, és egyet rottyantunk a szószon.
  10. Visszatesszük a combokat a szaft alá, és pár percig összefőzzük az egészet.

Nokedli főzés

  1. Egy nagy füles lábasban vizet forralunk, sózzuk.
  2. Egy nagy tálban fél kiló lisztre két tojást ütünk, egy kiskanál sóval hintjük, és folyamatos keverés mellett annyi vizet csorgatunk hozzá, hogy egy ruganyos állagú tésztát kapjunk.
  3. A tésztát kisebb adagokban a forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, főzzük, majd pár perc múlva szűrőkanállal kiszedjük egy mély tálba.

Tálalás

  1. A nokedlit frissen tálaljuk, hogy ne ragadjon össze. Rászedjük a krémes szószt és egy-két combot, aztán még egy kis szószt, egy kanál tejfölt, és petrezselyem zöldjével díszíthetjük. Kovászos vagy csemege uborkával kínálhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 452
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 116745
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 25.

Ajánló

Nagy családi összejövetelekre nagyszerű fogás. A csirkecombot érdemes lebőrözni, úgy a gyerekek is nagy kedvvel elfogyasztják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Terence Hill budapesti látogatására készítettem ezt a nagyszerű magyaros fogást, amit szívesen megkóstolt, és legnagyobb örömömre nagyon ízlett is neki.  

Hozzávalók

Előkészületek

A paprikás elkészítése

Nokedli főzés

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek