Csirkepaprikás a javából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
Előkészületek
-
164 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
0 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g csirkecomb278 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
A paprikás elkészítése
-
125g finomliszt455 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g víz0 kcal
Nokedli főzés
-
11g petrezselyem4 kcal
Tálalás
Összesen
1090
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
Előkészületek
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
0 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
A paprikás elkészítése
-
500g finomliszt1820 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g víz0 kcal
Nokedli főzés
-
45g petrezselyem16 kcal
Tálalás
Összesen
4356
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
Előkészületek
-
3.5g kolozsvári szalonna23 kcal
-
12g vöröshagyma4 kcal
-
0 kcal
-
3.5g paprika1 kcal
-
10.6g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35.2g csirkecomb39 kcal
-
6.2g tejföl12 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A paprikás elkészítése
-
17.6g finomliszt64 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.3g víz0 kcal
Nokedli főzés
-
1.6g petrezselyem1 kcal
Tálalás
Összesen
154
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.4 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 983 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 365.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 196 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 960 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 1056 micro
Összesen
1090
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 169.7 g
Zsír
-
Összesen 202.1 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1037 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3932 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 309 mg
-
Kálcium 536 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 1982 mg
-
Nátrium 725 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 453.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1461.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 851 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 192 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 785 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 638 mg
-
Retinol - A vitamin: 515 micro
-
α-karotin 320 micro
-
β-karotin 3839 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 4224 micro
Összesen
4356
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 272 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
Előkészületek
-
10 dkg kolozsvári szalonna
-
2 nagy db vöröshagyma
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
1 közepes db paprika
-
3 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
175 g tejföl
-
1 púpozott ek finomliszt
A paprikás elkészítése
-
50 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
1.5 dl víz
Nokedli főzés
-
1 csokor petrezselyem
Tálalás
Elkészítés
Előkészületek
- A négy nagy csirkecombot megtisztítjuk, megmossuk, lebőrözzük, majd a hajlatban kettévágjuk. A bőrökből kettőt félreteszünk, ezeket belefőzzük majd az ételbe, de tálalás előtt kivesszük majd.
- A zöldségeket megmossuk, a szalonnát, hagymát és a paprikát apróra kockázzuk, a paradicsomot is kisebb darabokba vágjuk.
A paprikás elkészítése
- Egy nagy edényben a szalonnát addig hevítjük, hogy a zsírja teljesen kisüljön.
- Erre dobjuk rá a hagymát, és közepes lángon üvegesre pároljuk.
- Az edényt félrehúzva fűszerezzünk: jöhet a fűszerpaprika, só, bors és egy nagy keverés.
- A tűzre visszatéve rászórjuk a paprikakockákat, és pár percig puhítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és tovább pároljuk, hogy egy szuper tömör alapot kapjunk.
- Ehhez adjuk hozzá a combdarabokat és két comb egész bőrét. Most az elején jól átkeverjük, utána inkább csak rázzuk majd az edényt, hogy ne szedjük le akaratunkon kívül a húst a csontról.
- Ha kissé kifehéredett a hús kívülről, akkor felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a combokat. Átmozgatjuk, utána sózzuk, fűszerezzük, ha szükséges, és addig rotyogtatjuk fedő alatt csendesen, ameddig teljesen megpuhulnak a combok.
- Ekkor kivehetjük a bőröket, és egy tányérra kiemeljük a combokat is.
- A szószt botmixerrel pürésítjük, és szűrőn át is passzírozhatjuk.
- Egy kis tálkában egy kis doboznyi tejfölt simára keverünk egy kanál liszttel, és kevés szafttal felengedjük, így öntjük az edénybe, ahol teljesen eloszlatjuk, és egyet rottyantunk a szószon.
- Visszatesszük a combokat a szaft alá, és pár percig összefőzzük az egészet.
Nokedli főzés
- Egy nagy füles lábasban vizet forralunk, sózzuk.
- Egy nagy tálban fél kiló lisztre két tojást ütünk, egy kiskanál sóval hintjük, és folyamatos keverés mellett annyi vizet csorgatunk hozzá, hogy egy ruganyos állagú tésztát kapjunk.
- A tésztát kisebb adagokban a forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, főzzük, majd pár perc múlva szűrőkanállal kiszedjük egy mély tálba.
Tálalás
- A nokedlit frissen tálaljuk, hogy ne ragadjon össze. Rászedjük a krémes szószt és egy-két combot, aztán még egy kis szószt, egy kanál tejfölt, és petrezselyem zöldjével díszíthetjük. Kovászos vagy csemege uborkával kínálhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 452
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 100
- Össznézettség: 116745
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 25.
Ajánló
Nagy családi összejövetelekre nagyszerű fogás. A csirkecombot érdemes lebőrözni, úgy a gyerekek is nagy kedvvel elfogyasztják.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
578 recept
Terence Hill budapesti látogatására készítettem ezt a nagyszerű magyaros fogást, amit szívesen megkóstolt, és legnagyobb örömömre nagyon ízlett is neki.